Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8159× prečítané
Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás!
Ahoj, som rodený Holanďan z rodiny sladkého čierneho drievka. Prekvapím Ťa svojou neobvyklou, jemnou, slanou chuťou. Som z liečivej rastliny a mám unikátny tvar. Síce sme čiernobiele no rozjasníme Tvoj deň!
Keď ste v detstve cítili v cukrovinkách zvláštnu, no sladkú chuť, je dosť možné, že to bolo práve sladké drievko. Pridáva sa do rôznych sladkostí, likérov, nápojov, do kozmetiky a používa sa aj v zdravotníctve. A že sladké drievko má iba jednu príchuť? To vás vyvedieme z omylu. Tento truffel má prekvapivo slanú chuť. Síce obsahuje aj cukor, no špeciálna soľ Salmiak a anízová aróma dávajú sladkému drievku úplne nové, originálne príchute. Pre zvýraznenie chuti bývajú často touto soľou aj posypané. Pre ešte špecifickejšiu chuť vyskúšajte aj Truffel Samiak.
„Tieto lékoricové cukríky sa vyrábajú v starom holandskom meste Winschoten na severe Holandska. Firma MeenkDrop sa špecializuje na tradičný holandský spôsob ručnej výroby v klasických medených kotloch. Firmu založil Dr. Meenk pred viac ako sto rokmi s víziou tej najlepšej lékorice v celom Holandsku. Lékoricové cukríky nie sú len sladké, veľmi obľúbené sú aj slané, štipľavé, sladko-slané alebo veľmi intenzívne chute druhu Salmiak – ochutené chloridom amónnym (soľ), ktorý dodáva veľmi pikantnú slanú chuť. Chlorid sa predtým užíval ako medicína proti kašľu, takže cukrík môže v puse páliť, ale nijako nám neškodí. Zvolil som najlepšieho holandského výrobcu, ktorý udržuje svoje tradičné receptúry, ale nebojí sa experimentovať. Holanďania majú najväčšiu spotrebu sladkého drievka a sú druhí najväčší konzumenti v Európe, takže verím, že svoju prácu robia najlepšie. Práve preto som ako dodávateľa zvolil MeenkDrop a verím, že ich ponuku budeme v budúcnosti rozširovať.“
Kvalitné sladké drievko sa vyrába v starom holandskom meste Winschoten na severe Holandska. Firma sa špecializuje na tradičný holandský spôsob výroby sladkého drievka už od roku 1900 a založil ju Dr. Meenk. Jedná sa o ručnú výrobu sladkého drievka, pri ktorej sa používajú veľké medené kotle na varenie. Sladké drievko rastie najlepšie v úrodnej, hlbokej pôde na slnečných miestach a zberá sa na jeseň (september až december), dva až tri roky po výsadbe. Extrakt zo sladkého drievka sa vyrába varením koreňa a následným odparením vody. Výťažky zo sladkého drievka sa vyrábajú v pevnej forme a aj vo forme sirupu.
Vynikajúca retroexo pochúťka. Opraoti českým "pendrekom" má veľkú výhodu. Nelepí sa na prsty a môžete si ju bez obáv vložiť do vrecka nohavíc.
fantastická chuť
Priberá sa z neho...
Veľmi dobré.
Vynikajúca retroexo pochúťka. Opraoti českým "pendrekom" má veľkú výhodu. Nelepí sa na prsty a môžete si ju bez obáv vložiť do vrecka nohavíc.
fantastická chuť
Priberá sa z neho...
Veľmi dobré.
rýchla dodávka, vždy čerstvé produkty
Sladké drievko Truffel