Sladké drievko varené surové
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Sladké drievko varené surové
Informácie a výživové hodnoty
Keď ste v detstve cítili v cukrovinkách zvláštnu, no sladkú chuť, je dosť možné, že to bolo práve sladké drievko. Pridáva sa do rôznych sladkostí, likérov, nápojov, do kozmetiky a používa sa aj v zdravotníctve. Prinášame vám sladké maškrty až z Holandska. Tieto kúsky sladkého drievka sú tvrdé a vhodné na cmúľanie, namiesto cukríkov. Pokiaľ by ste ich chceli použiť aj v kuchyni, budete ich musieť najprv podrviť alebo nechať rozpustiť. Špecifická príchuť sladkého drievka týmto kúskom isto nechýba!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Sladké drievko pochádza pôvodne zo Stredomoria.
- Sladké drievko nie je len sladké, veľmi obľúbené sú aj slané, štipľavé a sladko-slané príchute.
- Sladké drievko sa používa už tisíce rokov v prírodnej medicíne v Ázii aj v Európe.
- Sladké drievko obsahuje prevažne sacharidy, minerály a biologicky aktívne rastlinné látky.
- Sladké drievko obsahuje rad biologicky aktívnych zložiek (polyfenolové antioxidanty alebo saponíny).
Zloženie | extrakt z koreňa sladkého drievka |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Holandsko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | kovová nádoba |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Tieto lékoricové cukríky sa vyrábajú v starom holandskom meste Winschoten na severe Holandska. Firma MeenkDrop sa špecializuje na tradičný holandský spôsob ručnej výroby v klasických medených kotloch. Firmu založil Dr. Meenk pred viac ako sto rokmi s víziou tej najlepšej lékorice v celom Holandsku. Lékoricové cukríky nie sú len sladké, veľmi obľúbené sú aj slané, štipľavé, sladko-slané alebo veľmi intenzívne chute druhu Salmiak – ochutené chloridom amónnym (soľ), ktorý dodáva veľmi pikantnú slanú chuť. Chlorid sa predtým užíval ako medicína proti kašľu, takže cukrík môže v puse páliť, ale nijako nám neškodí. Zvolil som najlepšieho holandského výrobcu, ktorý udržuje svoje tradičné receptúry, ale nebojí sa experimentovať. Holanďania majú najväčšiu spotrebu sladkého drievka a sú druhí najväčší konzumenti v Európe, takže verím, že svoju prácu robia najlepšie. Práve preto som ako dodávateľa zvolil MeenkDrop a verím, že ich ponuku budeme v budúcnosti rozširovať."
Ako sa sladké drievko spracováva?
Kvalitné sladké drievko sa vyrába v starom holandskom meste Winschoten na severe Holandska. Firma sa špecializuje na tradičný holandský spôsob výroby sladkého drievka už od roku 1900 a založil ju Dr. Meenk. Jedná sa o ručnú výrobu sladkého drievka, pri ktorej sa používajú veľké medené kotle na varenie. Sladké drievko rastie najlepšie v úrodnej, hlbokej pôde na slnečných miestach a zberá sa na jeseň (september až december), dva až tri roky po výsadbe. Extrakt zo sladkého drievka sa vyrába varením koreňa a následným odparením vody. Výťažky zo sladkého drievka sa vyrábajú v pevnej forme a aj vo forme sirupu.
Tip
Zabaľte si sladké drievko do produktívnej krabičky a môžete ho mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1349 kJ / 319 kcal |
Tuky | 1,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 62,6 g |
z toho cukry | 2,5 g |
Vláknina | 8,8 g |
Bielkoviny | 9,5 g |
Soľ | 1,35 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.