Sladké drievko varené surové

€3,20 €2,67 bez DPH

Zvoľte variant

Ahoj, som rodený Holanďan z rodiny sladkého čierneho drievka. Som z liečivej rastliny a nakrájaný, aby sa Ti ľahšie maškrtilo. Vždy Ťa dostane chuť čierneho pelendreku? S nami ju môžeš skúmať donekonečna!

          • obsahuje prevažne sacharidy a minerály
          • zdroj biologicky aktívnych rastlinných látok
          • najlepší holandský výrobca s tradičnou receptúrou

Detailné informácie

70g
Vypredané
€3,20
€2,67 bez DPH

Podrobný popis

Sladké drievko varené surové

Informácie a výživové hodnoty 

Keď ste v detstve cítili v cukrovinkách zvláštnu, no sladkú chuť, je dosť možné, že to bolo práve sladké drievko. Pridáva sa do rôznych sladkostí, likérov, nápojov, do kozmetiky a používa sa aj v zdravotníctve. Prinášame Vám sladké maškrty až z Holandska. Tieto kúsky sladkého drievka sú tvrdé a vhodné na cmúľanie, namiesto cukríkov. Pokiaľ by ste ich chceli použiť aj v kuchyni, budete ich musieť najprv podrviť alebo nechať rozpustiť. Špecifická príchuť sladkého drievka týmto kúskom isto nechýba!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. sladké drievko pochádza pôvodne zo Stredomoria
  2. sladké drievko nie je len sladké, veľmi obľúbené sú aj slané, štipľavé a sladko-slané príchute
  3. sladké drievko sa používa už tisíce rokov v prírodnej medicíne v Ázii aj v Európe
  4. sladké drievko obsahuje prevažne sacharidy, minerály a biologicky aktívne rastlinné látky
  5. sladké drievko obsahuje rad biologicky aktívnych zložiek (polyfenolové antioxidanty alebo saponíny)

 

Základná špecifikácia
Zloženie extrakt z koreňa sladkého drievka
Krajina pôvodu Holandsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie kovová nádoba
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Tieto lékoricové cukríky sa vyrábajú v starom holandskom meste Winschoten na severe Holandska. Firma MeenkDrop sa špecializuje na tradičný holandský spôsob ručnej výroby v klasických medených kotloch. Firmu založil Dr. Meenk pred viac ako sto rokmi s víziou tej najlepšej lékorice v celom Holandsku. Lékoricové cukríky nie sú len sladké, veľmi obľúbené sú aj slané, štipľavé, sladko-slané alebo veľmi intenzívne chute druhu Salmiak - ochutené chloridom amónnym (soľ), ktorý dodáva veľmi pikantnú slanú chuť. Chlorid sa predtým užíval ako medicína proti kašľu, takže cukrík môže v puse páliť, ale nijako nám neškodí. Zvolil som najlepšieho holandského výrobcu, ktorý udržuje svoje tradičné receptúry, ale nebojí sa experimentovať. Holanďania majú najväčšiu spotrebu sladkého drievka a sú druhí najväčší konzumenti v Európe, takže verím, že svoju prácu robia najlepšie. Práve preto som ako dodávateľa zvolil MeenkDrop a verím, že ich ponuku budeme v budúcnosti rozširovať."

 

Ako sa sladké drievko spracováva?

Kvalitné sladké drievko sa vyrába v starom holandskom meste Winschoten na severe Holandska. Firma sa špecializuje na tradičný holandský spôsob výroby sladkého drievka už od roku 1900 a založil ju Dr. Meenk. Jedná sa o ručnú výrobu sladkého drievka, pri ktorej sa používajú veľké medené kotle na varenie. Sladké drievko rastie najlepšie v úrodnej, hlbokej pôde na slnečných miestach a zberá sa na jeseň (september až december), dva až tri roky po výsadbe. Extrakt zo sladkého drievka sa vyrába varením koreňa a následným odparením vody. Výťažky zo sladkého drievka sa vyrábajú v pevnej forme a aj vo forme sirupu.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • môžete podrviť a prášok ďalej použiť
  • pomocník v kuchyni
  • zdobenie dezertov
  • dá sa rozpustiť

 

Tip

Zabaľte si sladké drievko do produktívnej krabičky a môžete ho mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1349 kJ / 319 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 62,6 g
z toho cukry 2,5 g
Vláknina 8,8 g
Bielkoviny 9,5 g
Soľ 1,35 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: