Slaný karamel kúsky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Slaný karamel kúsky
Informácia a výživové hodnoty
Máte niekedy chuť osladiť si rannú kašu, ale nech do nej pridáte čokoľvek, stále to nie je to pravé? Vyskúšajte naše karamelové kúsky. Najlepšie sú v teplej ovsenej kaši, kde sa krásne rozpustia a dodajú jej príjemnú sladkosť. Skvele sa hodia aj do sušienkového cesta, ako ozdoba torty či zmrzlinových pohárov, ale určite vám urobia radosť aj len tak, samotné, až vás nabudúce doženie chuť na sladké.
Karamel sa vyrába zahrievaním cukru, ktorý pri zvýšenej teplote tuhne a tvorí krásne lesklú zlatistú hmotu, tá sa následne vyleje na plech, vychladne a stuhne a vzniknutá tvrdá hmota sa roztriešti na tieto malé kúsky.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Svetlý karamel sa zahrieva maximálne na 176 °C.
- Kúsky majú rôzne tvary aj veľkosti od 0,5 mm až po 8 mm.
- Slaný karamel prvýkrát uzrel svetlo sveta vo Francúzsku v 60. rokoch 20. storočia.
- Ale svojej slávy sa dočkal až v Amerike, kde sa dosiahol najväčšiu popularitu.
- Do karamelu sa používa maslo, mlieko alebo smotana v závislosti na tom, akú chuť od karamelu očakávate.
Zloženie | slaný maslový karamel (cukor, glukózový sirup, sladené kondenzované mlieko, slané maslo, voda) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | nešpecifikované |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Karamel, a hlavne ten mliečny, mám rád od detstva. Občas ma prepadne chuť pridať si do ovsenej kaše s jablkami trochu karamelu, ale ráno sa často ponáhľam a polevy zo supermarketu ma po prečítaní zloženia odrádzajú. Keď to chce len štipku sladkého tónu alebo finesy na tanier, zíde sa mať v kuchyni práve takéto kúsky karamelu. Je ľahko slaný, vyladí sladké tóny a podčiarkne chuť karamelu, nádherne vonia a chutí naozaj ako poctivý mliečny karamel."
Tip
Zabaľte si karamel do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1983 kJ / 475 kcal |
Tuky | 17 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny |
11 g |
Sacharidy | 79 g |
z toho cukry | 64 g |
Vláknina | - |
Bielkoviny | 2 g |
Soľ | 0,5 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.