Slivky lyofilizované (mrazom sušené)

od €7,17 od €5,98 bez DPH

Zvoľte variant

Všetci máme radi slivky v lete! Ale čo tak si ich dať v zime? Vo Světě plodů nás vysušili mrazom, čo nám na chuti, vôni ani na obsahu živín neubralo! K tomu príjemne chrumkáme a na jazyku sa rozplývame!

          • 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
          • sladko-kyselkavá chuť sliviek zaručená!
          • zdroj energie, vitamínov a vlákniny

Detailné informácie

100g
Skladom
€7,17
€5,98 bez DPH
300g (3x100g)
Skladom
€19,39
€16,16 bez DPH
500g
Skladom
€28,20
€23,50 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladom
€80,93
€67,44 bez DPH

Podrobný popis

Slivky lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Slivka pochádza z Kaukazu a u nás patrí medzi obľúbené ovocie, no často zabúdame, že okrem slivovice existuje aj v čerstvej alebo v sušenej podobe. Vďaka obsiahnutým vitamínom, minerálnym latkám a vlákniny má na telo mnoho pozitívnych účinkov. Vplýva na znižovanie cholesterolu, zlepšuje trávenie, pomáha čistiť krv a taktiež zlepšuje imunitný systém. Slivky sú chutné, sladko-kyslé ovocie, ale zohnať ich v čerstvej forme mimo sezónu je takmer nemožné. Preto sme sa rozhodli ich pre Vás lyofilizovať, aby ste si ich mohli užiť po celý rok.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú lyofilizáciou zachované
  2. bez cukru a aditív, bez fytohormónov a chemických postrekov
  3. obsiahnutá vláknina pomáha zlepšovať trávenie
  4. plné vitamínu A a C, minerálnych látok ako sú draslík, meď, vápnik zinok, železo
  5. znižujú cholesterol, čistia krv, posilňujú imunitu a taktiež funkciu srdca

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% slivky (bez pridaných látok)
Krajina pôvodu
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava celé polky
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa slivky sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa slivka varila pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kusy sliviek.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do poliev či zmrzliny

 

Tip

Mate radi slivky na sto spôsobov? Čo takto ochutnať 100% ovocnú tyčinku Slivka vyrobenú priamo u nás? 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1421kJ / 340 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 82 g
z toho cukry 61 g
Vláknina 13,8 g
Bielkoviny 5,4 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Švestky lyofilizované (mrazem sušené)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: