11.10.24 | 21052× prečítané | 2 minúty
Smoothie banánové lyofilizované prášok
Už nevedia, čo so mnou! Najprv zo mňa spravili smoothie, vysušili ma mrazom a ešte aj rozdrvili na prach. Stále som sladučký, kyselkavý a použiteľný. Nezvyčajné banánovo – exotické smoothie trochu inak!
- 100% mrazom sušené ovocie bez pridaných cukrov a aditív
- vhodné do smoothies, do raňajkových kaší, jogurtu a na zdobenie dezertu
- v celku ma majú taktiež, pozeraj!
Smoothie banánové lyofilizované prášok
Informácie o produkte
Niekto si rád zahryzne do čerstvého ovocia, niekto má zas radšej tekuté smoothiečka. My sme pre vás naše smoothie štvorčeky vysušili a rozdrvili na prach. Banánové smoothie prášok je vyrábaný z ovocného pyré, ktoré je len z ovocia, bez pridaného cukru a iných aditív. Nášmu francúzskemu dodávateľovi sa podarilo pyré zlyofilizovať práve tak, že výsledný prášok je bez vody, ale živiny a koncentrovaná banánová – ovocná chuť ostala. Keďže je ovocie bez pridaného cukru, je taktiež vhodnou zdravou sladkosťou pre vaše malé ratolesti.
TOP informácie o banánovom smoothie
- Vitamíny a minerálne látky ovocia sú zachované.
- Chutí ako banánovo – ovocný piškót.
- Vhodné využitie aj ako prírodné farbivo.
- Bez cukru alebo iných aditív.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.
Poznámka nákupcu
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie, alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré.“
Ako sa smoothie suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstvá (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa pyré varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr poriadna pripálenina, ako krásne nadýchané banánové štvorčeky. Následne sa štvorčeky rozdrvia na prach.
Zaujímavosti a recepty
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie banánové pyré 61 %, mangové pyré 36 %, pyré/džus z mučenky 3 % – lyofilizovaný prášok
- Surovina Banán, Mango, Mučenka
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Spracovanie Prášok
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Francúzsko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava prášok
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1548 kJ / 365 kcal
- Tuky 1,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
- Sacharidy 79 g
- z toho cukry 71 g
- Vláknina 8 g
- Bielkoviny 4,3 g
- Soľ 0,025 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií