Špenát lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok

€6,05 €5,04 bez DPH

Zvoľte variant

Som plný mimoriadnej chuti a čerstvosti! Obohatím tvoje jedlo nielen o skvelú chuť, ale aj o kopec živín! Aj Pepek vedel, ako som úžasný! Psst! Tiež celkom pekne farbím. Čo by si povedal na zelenú tortu?

          • 100% rozdrvená mrazom sušená zelenina
          • poctivá chuť špenátu bez pridaného cukru a aditív
          • šetrné sušenie, ktoré zachová živiny a farbu

Detailné informácie

40g
Skladom
€6,05
€5,04 bez DPH

Podrobný popis

Špenát lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok

Informácie a výživové hodnoty

Prírodné špenát bol mrazom sušený ihneď po zbere a potom rozomletý na prášok. Krásna zelená farba vynikne v rade pokrmov, napríklad v polievkach, omáčkach, šalátoch alebo v smoothie, ale aj v tortách či pečive a navyše vám dodá veľa živín. Za zmienku rozhodne stojí napríklad luteín, ktorý má pozitívne účinky na náš zrak. A hoci je špenát lyofilizovaný, zachoval si svoju sladkastú chuť, sýtu farbu aj všetky živiny.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. že špenát obsahuje veľké množstvo železa je mýtus
  2. v tehotenstve podporuje správny rast a vývin plodu
  3. prášok je taktiež ideálnym prírodným farbivom
  4. obsahuje kyselinu listovú a biotín
  5. rýchle a efektívne použitie

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% špenát
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 40 g
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • do cestovín
  • do zeleninových smoothies
  • do šalátov
  • zdobenie jedál
  • do polievok a omáčok

 

Tip

Vyskúšajte aj naše 100% ovocné prášky z lyofilizovaného ovocia!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 278 kJ / 1165 kcal
Tuky 4,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 15,9 g
z toho cukry 4,7 g
Vláknina 24,4 g
Bielkoviny 31,8 g
Soľ 2,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: