Špenát lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Špenát lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Prírodné špenát bol mrazom sušený ihneď po zbere a potom rozomletý na prášok. Krásna zelená farba vynikne v rade pokrmov, napríklad v polievkach, omáčkach, šalátoch alebo v smoothie, ale aj v tortách či pečive a navyše vám dodá veľa živín. Za zmienku rozhodne stojí napríklad luteín, ktorý má pozitívne účinky na náš zrak. A hoci je špenát lyofilizovaný, zachoval si svoju sladkastú chuť, sýtu farbu aj všetky živiny.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- že špenát obsahuje veľké množstvo železa je mýtus
- v tehotenstve podporuje správny rast a vývin plodu
- prášok je taktiež ideálnym prírodným farbivom
- obsahuje kyselinu listovú a biotín
- rýchle a efektívne použitie
Zloženie | 100% špenát |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 40 g |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Použitie
- do cestovín
- do zeleninových smoothies
- do šalátov
- zdobenie jedál
- do polievok a omáčok
Tip
Vyskúšajte aj naše 100% ovocné prášky z lyofilizovaného ovocia!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 278 kJ / 1165 kcal |
Tuky | 4,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 15,9 g |
z toho cukry | 4,7 g |
Vláknina | 24,4 g |
Bielkoviny | 31,8 g |
Soľ | 2,2 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.