Spicy zmes lyofilizovaná (mrazom sušená)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Spicy zmes lyofilizovaná (mrazom sušená)
Informácie a výživové hodnoty
Potešíme všetkých priaznivcov pálivých chutí. Spicy zmes zaujme vzhľadom, výraznou arómou a neodolateľne pikantnou chuťou, ktorú jej dodávajú chilli papričky, dávka čierneho korenia a cesnaku. Pre zjemnenie zmes obsahuje tiež majoránku, oregano, petržlenovú vňať a červenú papriku, ktorá okrem skvelej chuti vyniká aj svojou sýtou farbou. Ak sa chystáte pripravovať steak, troška spicy zmesi vám ho premení v jedinečný pokrm, ktorým oslníte každú návštevu.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Zmes neobsahuje soľ.
- Funguje ako prírodné ochucovadlo.
- Pálenie papričiek spôsobuje prírodný alkaloid zvaný kapsaicín.
- Bylinky si zachovali svoju chuť aj výživové hodnoty.
- Skladuje sa pri 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu.
Zloženie | 100% bylinky a korenie (červená paprika, chilli papričky, čierne korenie, cesnak, majorán, petržlenová vňať, oregano) |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 35 g |
Úprava | kúsky byliniek a korenia |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazí pri teplotách -55 až -100 ° C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Použitie
- ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
- na pizzu, cestoviny
- do omáčok, nátierok
- do polievok
- do šalátov
Tip
Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.