Spicy zmes lyofilizovaná (mrazom sušená)

€5,84 €4,87 bez DPH

Zvoľte variant

Poďme si to okoreniť! Milujete pikantné jedlá a exkluzívnu chuť? Uhádnete, čo všetko obsahujem? Červenú papriku, chilli papričky, čierne korenie, cesnak, majoránku, petržlenovú vňať a oregano!

Detailné informácie

35g
Skladom
€5,84
€4,87 bez DPH

Podrobný popis

Spicy zmes lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Potešíme všetkých priaznivcov pálivých chutí. Spicy zmes zaujme vzhľadom, výraznou arómou a neodolateľne pikantnou chuťou, ktorú jej dodávajú chilli papričky, dávka  čierneho korenia a cesnaku. Pre zjemnenie zmes obsahuje tiež majoránku, oregano, petržlenovú vňať a červenú papriku, ktorá okrem skvelej chuti vyniká aj svojou sýtou farbou. Ak sa chystáte pripravovať steak, troška spicy zmesi vám ho premení v jedinečný pokrm, ktorým oslníte každú návštevu.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Zmes neobsahuje soľ.
  2. Funguje ako prírodné ochucovadlo.
  3. Pálenie papričiek spôsobuje prírodný alkaloid zvaný kapsaicín.
  4. Bylinky si zachovali svoju chuť aj výživové hodnoty.
  5. Skladuje sa pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% bylinky a korenie (červená paprika, chilli papričky, čierne korenie, cesnak, majorán, petržlenová vňať, oregano)
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 35 g
Úprava kúsky byliniek a korenia
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazí pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: