Sušené datle s kôstkou

2 položiek celkom
datle-medjool-raw
Tip
€8,47 bez DPH
€10,16
0060/1000G
Datle medjool + Arašídová pasta 1 image
–10 %
Datle medjool + Arašídová pasta
Momentálne nedostupné
€17,57 bez DPH
€21,08
0601/2X500G

282_datle-susene-medjool-1-image

kôstkou

U datlí jednoznačne platí, že je to energia zbalená na cestu. Prečo?

Chcem sa dozvedieť viac

 

Prečo práve sušené datle?

  1. doplnenie energie po fyzických aktivitách
  2. Draslík  prevencia vysokého krvného tlaku, srdcových a mozgových ochorení
  3. Železo – podpora vývoja detí, kladný vplyv na pokožku, vlasy a nechty, pomáha pri chudokrvnosti, znižuje únavu
  4. Vápnik – pomáha udržať zdravé zuby a kosti, znižuje krvný tlak, má vplyv na trávenie
  5. Horčík – prevencia cukrovky, nevyhnutný pre vývoj kostí, chrupaviek a zubov, dôležitý pre tvorbu ochranných látok
  6. obsahujú vitamíny A, B, D, K, E

 

Aké druhy datlí poznáme?

  • celosvetovo máte k dispozícií až 200 druhov datlí
  • medzi populárne odrody patria datle medjool, rabbi, sayer, safawi
  • ponúkame Vám:

Datle s kôstkou:

- Datle Medjool sú známe svojou veľkosťou, jemnou žuvačkovou textúrou a bohatou chuťou s jemným karamelovým, medovým a škoricovým nádychom. Sú oválne a bucľaté. 

 

Ak by ste sa o datliach chceli dozvedieť viac, určite si prečítajte náš článok tu.

 

Zaujímavosti

  • podľa záznamov datle pochádzajú z Prednej Ázie, konkrétne z oblasti Mezopotámie
  • pestujú sa viac ako 5 000 rokov
  • boli spomenuté aj v Biblii, či Koráne
  • hlavnými producentmi datlí sú Irak, Maroko a Egypt
  • sú vhodné aj pre tehotné a dojčiace ženy
  • v obyčajných desiatich datliach nájdeme okolo 270 kJ energie
  • vyrábame z nich aj naše RAW tyčinky

 

Ako datle použiť?

  • RAW pečenie
  • môžete ich naplniť ako chutnú maškrtu, napríklad arašidovou pastou
  • ak máte chuť na slané, naplňte ich kozím syrom a obaľte slaninou
  • môžete pridať aj do šalátov
  • zdobenie dezertov
  • pridanie do raňajkových kaší či jogurtu
  • len tak na maškrtenie

282_datle-susene-medjool-1-image