Sušené datle s kôstkou
Najpredávanejšie
1 položiek celkom
S kôstkou
U datlí jednoznačne platí, že je to energia zbalená na cestu. Prečo?
Chcem sa dozvedieť viac
Prečo práve sušené datle?
- doplnenie energie po fyzických aktivitách
- Draslík - prevencia vysokého krvného tlaku, srdcových a mozgových ochorení
- Železo - podpora vývoja detí, kladný vplyv na pokožku, vlasy a nechty, pomáha pri chudokrvnosti, znižuje únavu
- Vápnik - pomáha udržať zdravé zuby a kosti, znižuje krvný tlak, má vplyv na trávenie
- Horčík - prevencia cukrovky, nevyhnutný pre vývoj kostí, chrupaviek a zubov, dôležitý pre tvorbu ochranných látok
- obsahujú vitamíny A, B, D, K, E
Aké druhy datlí poznáme?
- celosvetovo máte k dispozícií až 200 druhov datlí
- medzi populárne odrody patria datle medjool, rabbi, sayer, safawi
- ponúkame Vám:
- Datle Medjool sú známe svojou veľkosťou, jemnou žuvačkovou textúrou a bohatou chuťou s jemným karamelovým, medovým a škoricovým nádychom. Sú oválne a bucľaté.
Ak by ste sa o datliach chceli dozvedieť viac, určite si prečítajte náš článok tu.
Zaujímavosti
- podľa záznamov datle pochádzajú z Prednej Ázie, konkrétne z oblasti Mezopotámie
- pestujú sa viac ako 5 000 rokov
- boli spomenuté aj v Biblii, či Koráne
- hlavnými producentmi datlí sú Irak, Maroko a Egypt
- sú vhodné aj pre tehotné a dojčiace ženy
- v obyčajných desiatich datliach nájdeme okolo 270kJ energie
- vyrábame z nich aj naše RAW tyčinky
Ako datle použiť?
- RAW pečenie
- môžete ich naplniť ako chutnú maškrtu, napríklad arašidovou pastou
- ak máte chuť na slané, naplňte ich kozím syrom a obaľte slaninou
- môžete pridať aj do šalátov
- zdobenie dezertov
- pridanie do raňajkových kaší či jogurtu
- len tak na maškrtenie