Sušené hríby
Najpredávanejšie
17 položiek celkom
Sušené hríby
Vďaka veľkému množstvu prospešných látok, ich chuti a vôni, patria huby medzi potraviny budúcnosti.
Chcem sa dozvedieť viac
Sušené huby sú vhodnou surovinou pre oživenie našej kuchyne. Nie len vďaka výhodným nutričným vlastnostiam, ale taktiež aj vďaka ich prenikavej vôni a chuti.
Prečo práve sušené huby?
- dodávajú jedlu šmrnc
- taktiež sú nutrične bohaté na bielkoviny a sacharidy
- tuky sú zastúpené minimálne
- bohaté na vitamíny skupiny B1, B2, B3, C, D a kyselinu listovú
- minerálne látky ako sú draslík, železo, horčík, fosfor a zinok
- sú antioxidantmi a podporujú imunitný systém
- obsahujú vlákninu, ktorá podporuje trávenie
Vďaka ich sušenej podobe sa dajú jednoducho a prakticky skladovať. Ako sa ale také huby sušia?
- sušenie teplom (v rúre, v sušičke)
- sušenie na novinách/ niti (takéto sušenie trvá niekoľko krát dlhšie)
- sušenie mrazom (lyofilizácia)
Kde všade sa môžu sušené huby používať?
- do polievok, omáčok, cestovín a šalátov
- obalované ako rezne
- taktiež náš sušený prášok z hríbov je vhodný do polievok a omáčok
Spôsob skladovania
Na uskladnenie sušených húb sa používajú najčastejšie zatváracie sklenené poháre, ľanové vrecká, ale aj plastové vzduchotesné vrecká, ktoré sa dajú uzatvoriť tak, aby nebol k nim prístup vzduchu. Môžeme k nim pridať taktiež soľ, korenie alebo bobkový list na ochranu pred prípadnými škodcami. Dôležité je uskladnenie na suchom a tmavom mieste, aby sa huby neznehodnotili. Takto správne uskladnené huby by nám mali vydržať i niekoľko rokov.