Na povrchu sú čierne, vo vnútri však mäkké a sladké ako med. Voňajú po karameli a sú nadupané energiou.
Presne také sú naše prirodzené sušené banány!
Vo Světě plodů nájdete iba nesírené a nedosladzované ovocie. Vďaka tomu si zachováva svoju prirodzenú sladkú chuť a taktiež väčšinu živín. Počas tepelného sušenia banány menia svoj vzhľad aj tvar, prirodzene tmavnú a mäknú. Ale nedeste sa, tmavá farba nie je vôbec na škodu. Je to iba znak, že banán neobsahuje žiadne konzervanty ani pridaný cukor.
Nesírené ovocie môže na slnku, v teple či vlhku prirodzene starnúť. Správne skladovanie je teda dôležité, aby ste sa vyhli nežiaducim kvasiacim procesom a s ním spojenej skaze ovocia.
- Ideálne je chladné miesto s teplotou okolo 15 °C – napríklad pivnica.
- Vhodné je aj suché a nevetrané prostredie – pokojne dóza či skriňa.
- Využite sklenené dózy alebo plátené vrecúška.