Syrové makaróny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Syrové makaróny
Informácie a výživové hodnoty
Na omáčku sa používajú tri rôzne syry, aby vytvorili fantasticky lahodný pokrm. Kombinuje sa cheddar, mozzarella a leicestershire, ktoré vytvárajú nádherne bohatú kombináciu k dokonalému doplneniu bežných cestovín. Príprava je neuveriteľne jednoduchá: stačí pridať vodu akejkoľvek teploty (155 ml na 100 g) a počkať. Vďaka obsiahnutým sacharidom a bielkovinám je to všestranný pokrm, ktorý si môžete vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek. Vrecká vydržia až 7 rokov a trvanlivosť plechovky je neuveriteľných 25 rokov! Je to teda fantastické jedlo pre toho, kto sa chce zásobiť potravinami alebo sa len uistiť, že je pripravený na akúkoľvek situáciu. Každé jedlo sa pred lyofilizáciou varí, čo pomáha znižovať celkovú hmotnosť a uľahčuje skladovanie potravín. Ideálne pre tých, ktorí chcú zabezpečiť, aby mali v každej situácii prístup k výdatnému jedlu. Balenie je znovu uzatvárateľné, takže sa po otvorení nemusíte báť, že sa obsah rýchlo skazí.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú pri lyofilizácii zachované.
- Vhodné pre vegetariánov.
- Obsahuje tri druhy syra.
- Produkt je v znovuuzatvárateľnom balení.
- Vrecko zasýti jedného človeka, plechovka až desať.
Zloženie | pšeničné cestoviny (34%), syrová omáčka (66%) (plnotučné mlieko, smotana), cibuľa nakrájaná na kocky, strúhaný syr červený Leicester, strúhaný Cheddar, strúhaný syr Mozzarella, repkový olej, kukuričná múka, soľ, biele korenie |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné vrecko / plechovka |
Veľkosť | 100 g / 1000 g |
Úprava | nešpecifikované |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Tip
Vyskúšajte si k cestovinám pridať aj mrazom sušenú zeleninu.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2246 kJ / 539 kcal |
Tuky | 33,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 18,5 g |
Sacharidy | 38 g |
z toho cukry | 4,6 g |
Vláknina | 2 g |
Bielkoviny | 19,92 g |
Soľ | 1,9 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.