Talianska zmes lyofilizovaná

€5,93 €4,94 bez DPH

Zvoľte variant

Cítiš tú vôňu Talianska? Za to môžem ja! Do šalátu, omáčky, cestovín... so mnou vykúzliš jedlo, akoby ho pripravoval Talian. Obsahujem rozmarín, tymian, oregano a bazalku, takže sa nemusíš báť, že by si jedlo presolil!

          • 100% mrazom sušená bylinka 
          • poctivá chuť byliniek bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny, aróma a farbu

Detailné informácie

20g
Skladom
€5,93
€4,94 bez DPH

Podrobný popis

Talianska zmes lyofilizovaná

Informácie a výživové hodnoty

Chystáte sa piecť domácu pizzu alebo máte chuť na cestoviny? Potom je naša zmes priamo pre vás. Obsahuje korenie, ktoré by v pravej stredomorskej kuchyni rozhodne nemalo chýbať. Výraznú arómu, ktorá vás omámi okamžite po otvorení krabičky, a príjemná chuť sa nestratí ani pri príprave bravčového alebo hydinového mäsa. A ak zmes pridáte do omáčky, skvele podčiarkne jej chuť.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Zmes neobsahuje soľ.
  2. Funguje ako prírodné ochucovadlo.
  3. Rozmarín je zelená, husto vetvená rastlina dorastajúca až dvoch metrov.
  4. Bylinky si lyofilizáciou zachovali svoju chuť aj výživové hodnoty.
  5. Skladuje sa pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% bylinky (rozmarín, tymian, oregano, bazalka)
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 20 g
Úprava kúsky byliniek
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazí pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyskúšajte miesto klasických napríklad vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: