Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 7910× prečítané
Novinka! Nakopnite svoje zdravie prírodnými vitamínovými gumíkmi. Teraz s DOPRAVOU ZADARMO.
Cítiš tú vôňu Talianska? Za to môžem ja! Do šalátu, omáčky, cestovín... so mnou vykúzliš jedlo, akoby ho pripravoval Talian. Obsahujem rozmarín, tymian, oregano a bazalku, takže sa nemusíš báť, že by si jedlo presolil!
Chystáte sa piecť domácu pizzu alebo máte chuť na cestoviny? Potom je naša zmes priamo pre vás. Obsahuje korenie, ktoré by v pravej stredomorskej kuchyni rozhodne nemalo chýbať. Výraznú arómu, ktorá vás omámi okamžite po otvorení krabičky, a príjemná chuť sa nestratí ani pri príprave bravčového alebo hydinového mäsa. A ak zmes pridáte do omáčky, skvele podčiarkne jej chuť.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazí pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Ako skladovať potraviny sušené mrazom
22.03.21 | 8303× prečítané | 5 minút
Prečo jesť mrazom sušené ovocie?
15.03.21 | 2548× prečítané | 7 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Talianska zmes lyofilizovaná