Shop roku 2024 - Hlasování

🍓 Chrumkajte s nami ovocie sušené mrazom 👉 20 % zľava s kódom: CHRUMKNITO20 🍍

Kód: 0868

Tekvica lyofilizovaná kúsky

Bububu! Nemusíš ma vypitvať iba na Halloween. Sušili ma mrazom, tak Ťa určite prekvapím svojou našliapanou chuťou. Pár kociek v ústach a budeš chcieť mať Halloween každý týždeň.

  • chrumkavá textúra
  • RAW zelenina
  • ľahké skladovanie
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Zelenina:

Tekvica lyofilizovaná kocky

Informácie o produkte

Chuťovo je príjemne sladká, plná vitamínu C a E, betakaroténu a taktiež je bohatá na vlákninu, a môže tak napomáhať k lepšiemu tráveniu. Tekvicu sme si nechali mrazom usušiť, čo jej na chuti a živinách neubralo, akurát sa vyparila všetka voda – vďaka čomu získala unikátnu chrumkavú štruktúru. Táto tekvica navyše pochádza priamo z Českej republiky, takže pri jej nákupe podporíte českých farmárov.

TOP informácie o lyofilizovanej tekvici

  1. Je pestovaná bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemických látok.
  2. Tekvica patrí medzi najstaršie kultúrne plodiny.
  3. Mrazom sušená tekvica je plná vitamínu C a E, antioxidantov a vlákniny.
  4. Bez pridaného cukru, bez umelých dochucovadiel a farbív; bez lepku.

Ako sa tekvica suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa tekvica varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kocky tekvice.

Tomáš Hofman

Ako sa tekvica suší mrazom?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

14.01.25 | 27305× prečítané | 5 minút

Lyofilizácia

Lyofilizácia

13.01.25 | 52497× prečítané | 4 minúty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie tekvica lyofilizovaná
  • Surovina Tekvica
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu -
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Úprava kocky
  • Typ sušenia mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1344 kJ / 320 kcal
  • Tuky 2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
  • Sacharidy 68 g
  • z toho cukry 17 g
  • Bielkoviny 7 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z {rating_count} udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?