Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 35299× prečítané
🍓 Chrumkajte s nami ovocie sušené mrazom 👉 20 % zľava s kódom: CHRUMKNITO20 🍍
Bububu! Nemusíš ma vypitvať iba na Halloween. Sušili ma mrazom, tak Ťa určite prekvapím svojou našliapanou chuťou. Pár kociek v ústach a budeš chcieť mať Halloween každý týždeň.
Alternatívne produkty z kategórie Zelenina:
Chuťovo je príjemne sladká, plná vitamínu C a E, betakaroténu a taktiež je bohatá na vlákninu, a môže tak napomáhať k lepšiemu tráveniu. Tekvicu sme si nechali mrazom usušiť, čo jej na chuti a živinách neubralo, akurát sa vyparila všetka voda – vďaka čomu získala unikátnu chrumkavú štruktúru. Táto tekvica navyše pochádza priamo z Českej republiky, takže pri jej nákupe podporíte českých farmárov.
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa tekvica varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kocky tekvice.
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenziíMenu