Tekvica lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Tekvica lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky
Informácie a výživové hodnoty
Tekvicu nepoužívame len ako ozdobu na Halloween. Taktiež sa z nej robia obľúbené dyňové polievky, omáčky, pyré alebo sa hodí len tak na gril. Chuťovo je príjemne sladká, plná vitamínu C a E, betakaroténu. Je taktiež bohatá na vlákninu, čo napomáha k lepšiemu tráveniu. Tekvicu sme si nechali lyofilizovať, čo jej na chuti a živinách neubralo, akurát sa vyparila všetka voda. Taktiež nás teší, že surovina pochádza z Česka, takto môžeme podporiť domáci trh a taktiež si skontrolovať kvalitu tekvice pred sušením.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok.
- Bez prídavku cukru a oleja.
- Plné vitamínu C a E, antioxidantov a vlákniny.
- Pôsobí priaznivo na trávenie, znižuje cholesterol a posilňuje imunitný systém.
Zloženie | 100% tekvica |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kocky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa tekvica suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa tekvica varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kocky tekvice.
Tip
Čo by to bolo za tekvicovú polievku bez tekvicových kúskov?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1344 kJ / 320 kcal |
Tuky | 2,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 68 g |
z toho cukry | 17 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 7,0 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.