Tekvica lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

€11,04 €9,20 bez DPH

Zvoľte variant

Bububu! Nemusíš ma vypitvať len na Halloween. Táto mrazom sušená varianta Ťa určite prekvapí svojou nadupanou chuťou. Pár kociek v ústach a budeš chcieť mať Halloween každý týždeň.

          • 100% mrazom sušená zelenina bez pridaného cukru a aditív
          • sušenie na chuti neubralo, chutí ako čerstvá!
          • využitie v kuchyni ale aj ako maškrta

Detailné informácie

200g
Skladom
€11,04
€9,20 bez DPH

Podrobný popis

Tekvica lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Tekvicu nepoužívame len ako ozdobu na Halloween. Taktiež sa z nej robia obľúbené dyňové polievky, omáčky, pyré alebo sa hodí len tak na gril. Chuťovo je príjemne sladká, plná vitamínu C a E, betakaroténu. Je taktiež bohatá na vlákninu, čo napomáha k lepšiemu tráveniu. Tekvicu sme si nechali lyofilizovať, čo jej na chuti a živinách neubralo, akurát sa vyparila všetka voda. Taktiež nás teší, že surovina pochádza z Česka, takto môžeme podporiť domáci trh a taktiež si skontrolovať kvalitu tekvice pred sušením. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  2. bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok
  3. bez prídavku cukru a oleja
  4. plné vitamínu C a E, antioxidantov a vlákniny
  5. pôsobí priaznivo na trávenie, znižuje cholesterol a posilňuje imunitný systém

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% tekvica
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kocky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa tekvica suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa tekvica varila pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kocky tekvice.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do polievok
  • do omáčok
  • na výrobu pyré
  • do zmrzliny, do koláča

 

Tip

Čo by to bolo za tekvicovú polievku bez tekvicových semienok

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1344 kJ / 320 kcal
Tuky 2,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 68 g
z toho cukry 17 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 7,0 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: