Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19290× prečítané
10% zľava na Čokoládovky! 😍 kód: COKOLADOVKY10
Mrazom sušené tvarôžky? No jasné, sme to my, čo tak pozeráš? Rozdrvil nás na prášok, takže si nás môžeš primiešať do každého jedla, alebo napáliť kamaráta! Budeš pozerať, aké sme silné, dokonca aj v prášku!
Ak ste fanúšikom olomouckých tvarôžkov, musíte vyskúšať aj tie lyofilizované. A čo viac? Máme ich pre vás pripravené aj ako prášok, pre rýchle a ľahké použitie. Lyofilizáciou sa síce vôňa zachová, ale bude obšťastňovať už iba Váš nos, nie celú miestnosť naokolo. Prášok má výraznú, unikátnu a pikantnú príchuť, presne ako lyofilizovaný originál. Vďaka svojim nutričným hodnotám sa tvarôžky radia na prvé miesto medzi syrmi – plné bielkovín s minimom sacharidov a tukov. Sú vyrábané podľa tradičnej českej receptúry v meste Loštice. Ich jedinečná vôňa a chuť je spôsobená rozkladaním bielkoviny počas zrenia.
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ďalej sa tvarôžky pomelú na jemný prášok.
Ako skladovať potraviny sušené mrazom
22.03.21 | 14521× prečítané | 5 minút
Prečo jesť mrazom sušené ovocie?
15.03.21 | 6769× prečítané | 7 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií