Tymián lyofilizovaný (mrazom sušený) kúsky

€5,84 €4,87 bez DPH

Zvoľte variant

Milujú ma kuchári z celého sveta. Mrazom sušený tymián má výraznejšiu chuť, preto Ti pre perfektnú polievku, dusené mäso alebo cestoviny bude stačiť troška! S tým zo supermarketu si ma nepomýliš!

          • 100% mrazom sušená bylinka
          • poctivá chuť tymiánu bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

20g
Skladom
€5,84
€4,87 bez DPH

Podrobný popis

Tymián lyofilizovaný (mrazom sušený) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Sušené vetvičky, stonky a listy, to je tymián. Jeho výrazná aróma sa skvele hodí napríklad k rybám, zverine alebo do cestovín, ale rozhodne sa nestratí ani v ďalších pokrmoch. Ideálne je pridávať ho na začiatku alebo v priebehu varenia, aby sa poriadne rozvoňal. Avšak tymián nie je nutné používať iba pri varení, využíva sa aj na výrobu domácich solí do kúpeľa, kde je veľmi obľúbený práve pre jeho intenzívnu vôňu. A ak radi experimentujete, skúste si tymiánom vylepšiť obyčajný gin & tonic a verte, že budete príjemne prekvapení.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Nazýva sa aj materina dúška.
  2. Pôvod tymiánu siaha do Stredomoria.
  3. Často je súčasťou ústnych vôd.
  4. Získava sa z neho thymol, ktorý je používaný v medicíne.
  5. Skladuje sa do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% tymián
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 20 g
Úprava kúsky tymiánu
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Tip

Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: