Vanilková pasta Little Pod

od €19,15 od €15,96 bez DPH

Zvoľte variant

Už Ti nestačí vanilkový extrakt a lusky? A čo tak vyskúšať mňa - vanilkovú pastu? Chcem byť tou poslednou dokonalou bodkou v každom Tvojom koláči, zákusku či horúcom nápoji.

          • kvalitná pasta z vanilky
          • 1 tuba = 20 luskov
          • prevonia každý pokrm, nápoj, koláč

Detailné informácie

100ml
Skladom
€19,15
€15,96 bez DPH
1000ml
Skladom
€161,62
€134,68 bez DPH

Podrobný popis

Vanilková pasta Little Pod

Informácie a výživové hodnoty 

Nie nadarmo sa hovorí, že vanilka je kráľovná medzi korením. Je veľmi náročná na pestovanie a spracovanie, nakoľko sa to všetko robí ručne. Aj práve preto patrí medzi najdrahšie korenia. Vanilková pasta je vyrobená z bourbonskej vanilky, jej strukov a zrniečok. Na jednu malú tubu bolo použitých až 20 celých luskov. Pasta je pripravená na rýchle, ľahké a efektívne použitie. Konzistencia pasty je tekutá, no oveľa hustejšia ako extrakt. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. je bezlepková, vhodná pre vegánov a v kosher kvalite
  2. vyrobené z kvalitných luskov vanilky, ktoré neboli geneticky modifikované
  3. 10% z hodnoty objednávky poputuje na projekty na Madagaskare, kde sa vanilka pestuje
  4. okrem vanilínu obsahuje až 200 ďalších aromatických látok
  5. harmonizuje zmysly a tlmí nervové napätie

 

Základná špecifikácia
Zloženie bourbonská vanilka, extrakčné látky vrátane vanilkových semienok, alkoholu (17%), cukru, zahustená xanthanovou gumou
Krajina pôvodu Veľká Británia
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie tuba 100 ml
Veľkosť nešpecifikované
Úprava pasta
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Vanilka pôvodne pochádza z Mexika. Najkvalitnejší producenti vanilkových luskov sú na Madagaskare, v Mexiku a na Tahiti. Každý producent používa iný druh vanilky aj spôsob sušenia, preto je taktiež odlišná aj výsledná chuť - na Madagaskare sladká, z Mexika trocha korenistá a z Tahiti kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo-hnedý až zdanlivo čierny lusk. Kvalita však vyžaduje obete, a lusky z týchto krajín sú zároveň tie najdrahšie

 

Použitie

  • do smoothies, rôznych marinád
  • do jogurtov, pudingov, müsli
  • príprava zmrzliny
  • príprava dezertov, koláčov, krémov
  • do alko a nealko nápojov, vína, čaju

 

Tip

Ak sa chystáte piecť, určite vyskúšajte aj náš vanilkový trstinový cukor alebo vanilkové lusky z Madagaskaru.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1138 kJ / 272 kcal
Tuky 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 52,5 g
z toho cukry 43,1 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0,6 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: