Vanilkové lusky Bourbon premium z Madagaskaru

€21,05 €17,54 bez DPH

Zvoľte variant

Viem, že si zaslúžiš trochu rozmaznávať. So mnou okúsiš prémiovú kvalitu tej najlepšej vanilky na trhu. Tak prečo ešte vyčkávaš? Rozvoniam Ti domov tak, že aj susedom sa budú zbiehať sliny. 

          • výrazne aromatická esencia do vašich pokrmov
          • bez syntetických látok a konzervantov
          • najviac cenená vanilka prémiovej kvality

Detailné informácie

2 ks
Vypredané
€21,05
€17,54 bez DPH

Podrobný popis

Vanilkové lusky Bourbon premium z Madagaskaru

Informácie a výživové hodnoty 

Vanilkový lusk sa vám môže javiť ako niečo nezvyčajné, niečo s čím si neviete dať rady. Je úzky, podlhovastý a zvráskavený. Jeho spracovanie je však naozaj jednoduché, lusk stačí narezať po jeho dĺžke a z obalu vylúpnuť jeho semienka. Tie držia pekne pokope a tvoria tuhú hmotu, nemusíte sa preto obávať neporiadku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslúžia na množstvo rôznych spôsobov. Môžete nimi okoreniť svoje jedlo alebo si prevoňať domácnosť. Vysušený prázdny lusk môžete vložiť do nádoby s cukrom a dodať mu tak príjemné aróma.

Ako Bourbon je označovaná len vanilka rastúca na Madagaskare a ostrovoch Réunion, Maurícius, Comore a Mayotte. Tieto vanilkové struky sú dlhé, plné a vláčne, ich semená majú sladkú chuť, aróma je výrazne sladké a predovšetkým silné a dlhotrvajúce. Vďaka svojej kvalite je Bourbon považovaná za najviac cenenú vanilku.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Pochádza z regiónu Sava na Madagaskare.
  2. Obsah vanilínu je 2,1 %.
  3. Okrem vanilínu obsahujú až 200 ďalších aromatických látok.
  4. Rovnaká odroda vanilky pestovaná v iných krajinách nemôže niesť označenie Bourbon.
  5. Tieto vanilkové struky získali dve hviezdy na Great Taste Awards 2016.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodné vanilkové lusky
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Madagaskar
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie potravinárske fóliové vrecká
Veľkosť cca 17 cm
Úprava celé lusky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Prvými pestovateľmi vanilky boli ľudia z kmeňa Totonakov, ktorí žili na brehu Mexického zálivu, približne v miestach dnešného Veracruzu. Podľa totonacké mytológie za zrodením vanilky stojí príbeh nešťastnej lásky – princeznú za zlý výber milenca spolu s ním popravili. A tam, kde sa ich krv dotkla zeme, vyrástla liana s nádhernými kvetmi, ktorá neskôr dostala názov vanilka.
Vďaka španielskym cestovateľom sa potom rozšírila do celého sveta. Najkvalitnejší producenti vanilkových strukov sú na Madagaskare, v Mexiku a v Indonézii. Každý výrobca však používa iný druh vanilky aj spôsob sušenia, preto je tiež odlišná aj výsledná chuť na Madagaskare sladká, z Mexika trochu korenistá a z Indonézie kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo hnedý až zdanlivo čierny lusk. Kvalita však vyžaduje obete, a tak sú struky z týchto krajín zároveň tie najdrahšie.

 

Tip

V zálohe máme aj iné kvalitné vanilky, napríklad lusky Tahitensis z Indonézie, Gourmet Bourbon či lusky z Papua-Nová Guinea.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: