Vanilkové lusky fairtrade z Madagaskaru

od €10,80 od €9 bez DPH

Zvoľte variant

Som z Madagaskaru a volajú ma tiež Bourbonská vanilka. Budem tou poslednou dokonalou bodkou v každom tvojom koláči, zákusku a cukrovinke.

          • vysoký obsah kryštálov vanilínu
          • prémiová kvalita fairtrade
          • prevonia každý pokrm, nápoj, koláč

Detailné informácie

2 ks
Vypredané
€10,80
€9 bez DPH
12 ks
Vypredané
€66,54
€55,45 bez DPH

Podrobný popis

Vanilkové lusky fairtrade z Madagaskaru

Informácie a výživové hodnoty 

Na Madagaskare pestujú tú najlepšiu vanilku. Vanilkovú arómu nezadrží ani obal a okrem zrniečok vnútri (drene) využijete aj lusky, ktoré majú ešte väčší obsah vanilínu. Fairtrade znamená, že miestny farmári, ktorí vanilku pestujú dostanú svoj právoplatný podiel, a tak pomáhate domácemu trhu. Nie nadarmo sa hovorí, že vanilka je kráľovná medzi korením. Je veľmi náročná na pestovanie a spracovanie, nakoľko sa to všetko robí ručne. Aj práve preto patrí medzi najdrahšie korenia. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. označenie fairtrade pomáha domácim pestovateľom
  2. vysoký obsah vanilínu
  3. dlhšie lusky s vysokým obsahom zrniečok (drene)
  4. okrem vanilínu obsahuje až 200 ďalších aromatických látok
  5. harmonizuje zmysly a tlmí nervové napätie

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodné vanilkové lusky
Krajina pôvodu Madagaskar
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie vákuové vrecko
Veľkosť 1 ks ≐ 3 g a 14 cm
Úprava celé lusky
Obchodná trieda fairtrade
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Pôvodne vanilka pochádza z Mexika. Najkvalitnejší producenti vanilkových luskov sú na Madagaskare, v Mexiku a na Tahiti. Každý pritom používa iný spôsob sušenia a druh, takže aj chuť je vždy iná - na Madagaskare sladká, z Mexika trocha korenistá a z Tahiti že vraj kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo-hnedý až zdanlivo čierny lusk. Lusky z týchto krajín sú aj tie najdrahšie. 

 

Použitie

  • výroba vanilkového cukru alebo extraktu
  • do jogurtov, pudingov, müsli
  • príprava zmrzliny
  • príprava dezertov, koláčov, krémov
  • do smoothies, alko a nealko nápojov, vína, čaju

 

Tip

Ak sa chystáte piecť, určite vyskúšajte aj náš vanilkový trstinový cukor alebo vanilkový extrakt.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1138 kJ / 370 kcal
Tuky 11 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 63 g
z toho cukry 0,1 g
Vláknina 49 g
Bielkoviny 0,6 g
Soľ 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: