Vanilkové lusky Tahitensis z Indonézie

od €9,79 od €8,16 bez DPH

Zvoľte variantu

Voniam po kvetoch a čerešniach. Takúto v obchode nenájdeš, to Ti zaručujem! Ak chceš ochutnať nezabudnuteľné crème brûlée alebo jedinečnú domácu zmrzlinu, som tou pravou prísadou!

          • výrazná aromatická esencia do vašich pokrmov
          • bez syntetických látok a konzervantov
          • jedinečná kvetinovo-ovocná aróma 

Detailné informácie

2 ks
Skladom
€9,79
€8,16 bez DPH
10 ks
Skladom
€37,02
€30,85 bez DPH

Podrobný popis

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonézie

Informácie a výživové hodnoty 

Vanilkový lusk sa vám môže javiť ako niečo nezvyčajné, niečo s čím si neviete dať rady. Je úzky, podlhovastý a zvráskavený. Jeho spracovanie je však naozaj jednoduché, lusk stačí narezať po jeho dĺžke a z obalu vylúpnuť jeho semienka. Tie držia pekne pokope a tvoria tuhú hmotu, nemusíte sa preto obávať neporiadku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslúžia na množstvo rôznych spôsobov. Môžete nimi okoreniť svoje jedlo alebo si prevoňať domácnosť. Vysušený prázdny lusk môžete vložiť do nádoby s cukrom a dodať mu tak príjemné aróma.

Táto vanilka pochádza z Indonézie a je cenená predovšetkým pre jej jemnú chuť a kvetinovo-ovocné aróma, ktoré býva často prirovnávané k sladkému drievku, čerešniam alebo vínu. Má vyšší obsah vody a oleja ako Bourbon vanilka a tiež kratšie struky. Skvele sa hodí napríklad do domáceho pečiva a sušienok.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Vanilka Tahitensis je charakteristická svojou kvetinovou chuťou a vôňou.
  2. Patrí medzi chuťovo i aromaticky jemnejšie odrody vanilky.
  3. Má kratšiu struky, avšak vysoký obsah zrniečok (drene).
  4. Okrem vanilínu obsahuje až 200 ďalších aromatických látok.
  5. Ak vám vanilkový struk leží dlhšiu dobu v špajzy, je dobré ho na chvíľku "prevetrať" a následne opäť vrátiť do vzduchotesného obalu. Ideálne 4-6 × ročne.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodné vanilkové lusky
Krajina pôvodu Indonézia
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie potravinárske fóliové sáčky
Veľkosť 12 - 14 cm
Úprava celé lusky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Prvými pestovateľmi vanilky boli ľudia z kmeňa Totonakov, ktorí žili na brehu Mexického zálivu, približne v miestach dnešného Veracruzu. Podľa totonacké mytológie za zrodením vanilky stojí príbeh nešťastnej lásky - princeznú za zlý výber milenca spolu s ním popravili. A tam, kde sa ich krv dotkla zeme, vyrástla liana s nádhernými kvetmi, ktorá neskôr dostala názov vanilka.
Vďaka španielskym cestovateľom sa potom rozšírila do celého sveta. Najkvalitnejší producenti vanilkových strukov sú na Madagaskare, v Mexiku a v Indonézii. Každý výrobca však používa iný druh vanilky aj spôsob sušenia, preto je tiež odlišná aj výsledná chuť - na Madagaskare sladká, z Mexika trochu korenistá a z Indonézie kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo hnedý až zdanlivo čierny lusk. Kvalita však vyžaduje obete, a tak sú struky z týchto krajín zároveň tie najdrahšie. 

 

Tip

V zálohe máme aj iné kvalitné vanilky, napríklad lusky Gourmet Bourbon, Bourbon premium či lusky z Papua-Nová Guinea.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia kJ / kcal
Tuky g
z toho nasýtené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bielkoviny g
Soľ g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: