Vanilkový extrakt Little Pod
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vanilkový extrakt Little Pod
Informácie a výživové hodnoty
Náš vanilkový extrakt sa vyrába z výťažkov z madagaskarských luskov. Práve náš dodávateľ vyberá svoje suroviny starostlivo a taktiež iba tie, ktoré nie sú geneticky modifikované a neobsahujú konzervačné látky. Extrakty sa používajú pri pečení, ale aj nepečení, pre vyzdvihnutie chuti produktu bez toho, aby narušili jeho štruktúru. Sú vysoko koncentrované, takže priemerne päť - šesť kvapiek nahradí jednu čajovú lyžičku čerstvej suroviny.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Vyrobené z pravých luskov vanilky (nie GMO).
- 6 kvapiek sa rovná jednej čajovej lyžičke čerstvej suroviny.
- Extrakty sú bezlepkové, vhodné pre vegetariánov.
- Po pridaní nenarúšajú štruktúru produktu.
- Aromatické látky vo vanilke sa ľahko extrahujú do rozpúšťadla.
Zloženie | voda, alkohol (35 %), extrakt z vanilkových plodov |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt z vanilky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu a pokiaľ nám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde nám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia, alebo aj vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť naviazať na seba silice a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok.
Tip
Ak len aróma nestačí, čo tak siahnuť po našich prvotriednych vanilkových luskoch?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 59,8 kJ / 14 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,04 g |
Sacharidy | 2,95 g |
z toho cukry | 2,0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 0,21 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.