Vegan proteín cestoviny s chilli
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vegan proteínové cestoviny s chilli
Informácie a výživové hodnoty
Potrebuje aby bol Váš obed naozaj rýchly, avšak polotovary či fastfood Vám už lezú krkom? Vyskúšajte naše zdravé a chutné cestoviny s chilli. Obsahujú predovšetkým semolinu obsiahnutú v tvrdozrnnej pšenici. Ďalej ryžový proteín, ktorý Vášmu telu dodá potrebnú dávku bielkovín a napokon tiež chilli zmes, ktorá cestovinám prepožičiava svoju ostrú a ráznu chuť. A ďalej nič. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny naviac stávajú dokonale nutrične vyváženou stravou. Postup prípravy spracovania cestovín nájdete nižšie.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Proteín sa inak nazýva bielkovina.
- Rastlinný proteín je stráviteľnejší, ako ten živočíšny.
- Vhodný pre vegetariánov a vegánov.
- Chilli se odborne nazýva capsicum annum.
- Pálivé jedlá podporujú tvorbu slín a žalúdočných štiav a tým podporujú trávenie.
Zloženie | ryžový proteín 12%, semolina 83%, chilli zmes 5% |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | penne |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Vyrábajú ich pre nás chalani z Brna, ktorí oproti konkurencii nemajú strojovo automatizovanú výrobu, produkt im tak musí prejsť cez ruky. Receptúru s nami konzultujú, takže sa nejedná o bežný masový produkt. Väčšinu surovín na výrobu cestovín zháňajú po moravských pastvách – napríklad obsiahnutá semolina pochádza z moravského Šternberku. Proteíny sú hydrolyzáty prírodného pôvodu, ktorý sa extrahuje priamo zo semienok alebo orechov. Nejedná sa o látku bez chuti a zápachu, naopak. Cestoviny majú vlastnú chuť i arómu, stačí ich doplniť kvalitným olejom, pestom alebo maslom. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny stávajú nutrične vyváženou večerou. Odporúčam držať sa tipov ohľadom dĺžky tepelnej úpravy. Avšak pozor, keďže nepoužívame žiadny vylepšovač, naše cestoviny sa dajú veľmi ľahko rozvariť."
Čo je to proteín?
Proteín, alebo tiež bielkovina sa nachádza v každom z nás. Je to základný stavebný materiál ľudského tela a tiež iných živočíchov. Bielkoviny tvoria napríklad svaly, kosti, zuby, nechty a tiež samotnú kožu. Avšak v priebehu života nám bunky v tele odumierajú, a sú nahradzované novými mladými bunkami. K stavbe nových buniek sa využívajú práve bielkoviny, a práve preto sú dôležité pre náš každodenný život. Každá bielkovina obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktorých však v rastlinnom proteíne nájdeme spravidla menej ako v živočíšnom. Ich výhodou je to, že menej zaťažujú tráviaci systém.
Príprava cestovín
- do 1 litra vriacej osolenej vody pridajte cestoviny (použite 1 l vody na 100 g cestovín)
- za občasného miešania varte cestoviny 8–10 minút
- potom sceďte, nechajte odkvapkať a servírujte
Tip
Vyskúšajte tiež čistý mandľový proteín pre ešte vyšší príjem bielkovín!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1340 kJ / 319 kcal |
Tuky | 1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 57,5 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 22,3 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.