Vegan proteín tekvicové cestoviny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vegan proteínové tekvicové cestoviny
Informácie a výživové hodnoty
Obed za pár minút je utópiou každej správnej gazdinky. Vyskúšajte naše zdravé a chutné tekvicové cestoviny. Obsahujú predovšetkým semolinu obsiahnutú v tvrdozrnnej pšenici. A tiež tekvicový proteín, ktorý cestovinám prepožičiava svoju zelenú farbu a tiež netradičnú chuť. A ďalej nič. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny naviac stávajú dokonale nutrične vyváženou stravou. Postup prípravy spracovania cestovín nájdete nižšie.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Proteín sa inak nazýva bielkovina.
- Rastlinný proteín je stráviteľnejší, ako ten živočíšny.
- Vhodný pre vegetariánov a vegánov.
- Tekvica pôsobí priaznivo na trávenie.
- Tekvica obsahuje zinok, draslík, horčík a vápnik.
Zloženie | semolina 80%, tekvicový proteín 20% |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | 5–7 cm |
Úprava | fusilli |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
“Vyrábajú ich pre nás chalani z Brna, ktorí oproti konkurencii nemajú strojovo automatizovanú výrobu, produkt im tak musí prejsť cez ruky. Receptúru s nami konzultujú, takže sa nejedná o bežný masový produkt. Väčšinu surovín na výrobu cestovín zháňajú po moravských pastvách - napríklad obsiahnutá semolina pochádza z moravského Šternberku. Proteíny sú hydrolyzáty prírodného pôvodu, ktorý sa extrahuje priamo zo semienok alebo orechov. Nejedná sa o látku bez chuti a zápachu, naopak. Cestoviny majú vlastnú chuť i arómu, stačí ich doplniť kvalitným olejom, pestom alebo maslom. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny stávajú nutrične vyváženou večerou. Odporúčam držať sa tipov ohľadom dĺžky tepelnej úpravy. Avšak pozor, keďže nepoužívame žiadny vylepšovač, naše cestoviny sa dajú veľmi ľahko rozvariť."
Čo je to proteín?
Proteín, alebo tiež bielkovina sa nachádza v každom z nás. Je to základný stavebný materiál ľudského tela a tiež iných živočíchov. Bielkoviny tvoria napríklad svaly, kosti, zuby, nechty a tiež samotnú kožu. Avšak v priebehu života nám bunky v tele odumierajú, a sú nahradzované novými mladými bunkami. K stavbe nových buniek sa využívajú práve bielkoviny, a práve preto sú dôležité pre náš každodenný život. Každá bielkovina obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktorých však v rastlinnom proteíne nájdeme spravidla menej ako v živočíšnom. Ich výhodou je to, že menej zaťažujú tráviaci systém.
Príprava cestovín
- do 1 litra vriacej osolenej vody pridajte cestoviny (použite 1 l vody na 100 g cestovín)
- za občasného miešania varte cestoviny 8-10 minút
- potom sceďte, nechajte odkvapkať a servírujte
Tip
Vyskúšajte tiež čistý tekvicový proteín pre ešte vyšší príjem bielkovín!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1456 kJ / 348 kcal |
Tuky | 3,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 59 g |
z toho cukry | 2,7 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 21 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.