Mliečná 40% čokoláda s kešu mlékem

Unikátne
€38,12 €31,77 bez DPH

Zvoľte variant

Som bezlaktózová alternatíva k bežnej mliečnej čokoláde. Obsahujem kešu mlieko, vďaka ktorému mám smotanovo jemnú chuť a textúru. A celý proces mojej výroby až po zabalenie sa odohral na Madagaskare!

          • jemná mliečna chuť
          • vegan a bezlepková
          • kúpou podporíte madagaskarských farmárov

Detailné informácie

1kg
Skladom
€38,12
€31,77 bez DPH

Podrobný popis

Mliečna 40% čokoláda s kešu mliekom

Informácie a výživové hodnoty 

Jedinečná čokoláda, ktorá zaujme svojou chuťou, zložením i pôvodom. Svetlo hnedá farba a krémovo jemná chuť s lahodnými tónmi ovocia a orieškov tvoria dokonalú všestrannú čokoládu, ktorú môžete len tak maškrtiť, alebo ju využiť napríklad na polevy, do plneného pečiva či maslových krémov, alebo na prípravu neodolateľnej vegánskej zmrzliny. Všetky suroviny použité na jej výrobu pochádzajú priamo z Madagaskaru – od kakaových bôbov až po kešu oriešky.

čokoládaSK

Čo znamená Raise Trade

Kúpou tejto čokolády podporujete priamo madagaskarských farmárov. A ako? Kakaové bôby pochádza z údolia Sambirano na severozápade Madagaskaru. Čím väčšie množstvo a čím kvalitnejšie kakaové bôby domáci farmári vypestujú, tým väčší príjem majú a môžu si dovoliť lepší život. Kakaové bôby sú opatrne roztriedené a vyberú sa naozaj len tie najkvalitnejšie. Väčšinou sa bôby posielajú na ďalšie spracovanie do iných krajín, ale program Raise Trade dohliada na to, že sú bôby pestované aj spracovávané priamo na Madagaskare. A až následne predávané. Tento proces tak podporuje tamojšieu ekonomiku a zvyšuje povedomie o pôvode produktov. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

cokolada-Madagaskar-SK

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Neprešla žiadnym chemickým spracovaním, je vyrobená z nealkalizovaných kakaových bôbov.
  2. Teplota topenia čokolády je 45 až 50 °C, tuhne pri 27 °C, použitie pri 32 až 33 °C.
  3. Obsahuje o 44 % menej cukru ako udáva európsky štandard pre mliečne čokolády.
  4. Neobsahuje žiadne pridané príchute (ani vanilku) a je bez konzervantov.
  5. Víťaz Great Taste Award 2019. 

Základná špecifikácia
Zloženie trstinový cukor, kakaové maslo, kešu orechy, kakaové bôby
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Madagaskar
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie plastový obal
Veľkosť 10 x 100 g
Úprava tabuľky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo

 

 

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2483 kJ / 593 kcal
Tuky 46 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 35 g
Vláknina 3 g
Bielkoviny 6 g
Soľ 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík 6 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: