Vegeta lyofilizovaná (mrazom sušená)

€4,77 €3,98 bez DPH

Zvoľte variant

Obsahujem samé dobroty, ktoré Tvojmu jedlu dodajú nielen šmrnc, ale aj hromadu prospešných živín a vitamínov. Nájdeš vo mne mrkvu, zeler a dokonca aj ligurček. To však ani zďaleka nie je všetko, tak ma vyskúšaj a uhádni, čo vo mne tak skvele chutí!

Detailné informácie

25g
Vypredané
€4,77
€3,98 bez DPH

Podrobný popis

Vegeta lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

U nás vo Světě plodů sme veľmi dlho premýšľali, ako vám spestriť prípravu slaných pokrmov. A nakoniec sme našli celkom jednoduché riešenie –⁠ vegeta. Stretávajú sa v nej samé zdravé suroviny, ktorých chuť sa jemne dopĺňa. Naša vegeta obsahuje zeleninu vypestovanú, zozbieranú a lyofilizovanú priamo v Českej republike. Môžete ju pridať kam len chcete! Do polievok, omáčok či zálievok, okoreňte ňou domáce pečené zemiaky, či cesto na chutné slané závitky. Už žiadne glutamáty a zvýrazňovače chuti, hŕbu soli a konzervantov! Vegeta dodá pokrmom silu a základ, zvyšok je už na vás!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Skladujte v dobre uzatvorenej nádobe, najlepšie v temnom a suchom prostredí.
  2. Vegeta je celosvetovo známa korenistá prísada na varenie.
  3. Pomer jednotlivých surovín sa môže líšiť od preferencií výrobcu.
  4. Lyofilizácia je proces sušenia mrazom.
  5. Názov vegeta je odvodená od anglického slovo vegetables, ktoré znamená zelenina.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% zelenina lyof = mrkva, zeler, petržlen, cibuľa, pór, kaleráb, cesnak, ligurček, petržlenová vňať
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie doypack
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť nešpecifikované
Úprava drvené / lyofilizované
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Vegeta je ochucovadlo, s ktorým sa stretol už snáď každý. Vždy mi vadilo zloženie a nepríjemné umelé arómy, ktoré v jedlách vegeta vytvárala. Pritom princíp vegety je jednoduchý  sušená zelenina, ktorá dodá jedlu základ poctivého zeleninového vývaru. Ten toľko prímesí rozhodne neobsahuje! Preto som sa rozhodol zaradiť do ponuky túto vegetu, ktorá je zložená iba zo zeleniny a byliniek. Nenájdete v nej žiadne pridané farbivá, cukry, konzervanty, soľ alebo iné aditíva, len čistú chuť zeleniny. Stavil som na klasické trio koreňovej zeleniny doplnené o kaleráb, tóny cibule a póru, ktoré dodajú šmrnc každému jedlu, rovnako ako cesnak, ligurček a petržlenová vňať. Zvyšok je na vašich preferenciách."
 
 
Ako sa vegeta vyrába?
 
Proces výroby vegety je naozaj jednoduchý, k príprave potrebujeme predovšetkým chutnú a naozaj kvalitnú zeleninu. Za predpokladu, že si chcete vyrobiť domácu vegetu priamo u Vás v kuchyni, nezabúdajte na to, že kvalita zeleniny do vysokej miery ovplyvní výsledný produkt. Preto nepoužívame zeleninu, z ktorej sme odrezali nahnité či inak poškodené časti. Po dôslednom očistení je nutné suroviny nastrúhať na jemné kúsky. Tie opatrene premiešať a okoreniť podľa chuti. Pri procese lyofilizácie odstraňujeme zo zeleniny vodu mrazením v nízkych teplotách od -55 až -100 °C. Pri domácom sušení môžete suroviny naukladať na sušič ovocia a nechať vysušiť prirodzenou cestou, avšak kúsky zeleniny budú podstatne tvrdšie a nie tak krehké a farebné, ako po vysušení mrazom. Po vysušení je nutné hmotu jemne pomlieť a následne uskladniť v suchu a šere.

 

Tip

Ak chcete vyskúšať trochu exotickejšiu kuchyňu, ochutnajte tiež našu lyofilizovanú masala omáčku

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Horčík  mg
Selén  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: