Višne lyofilizované (mrazom sušené)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Višne lyofilizované (mrazom sušené)
Informácie a výživové hodnoty
Síce kvôli trpkej chuti nie sú až tak populárne, no určite by sme na višne nemali úplne zabudnúť. Na telo majú mnoho pozitívnych účinkov, ako napríklad, že pôsobia protizápalovo, zlepšujú funkčnosť srdca, bránia vzniku chudokrvnosti. Taktiež majú schopnosť naviazať na seba škodlivé látky, ktoré sa potom z tela ľahšie vylučujú. Takto pomáhajú čistiť krv, obličky a pečeň. Aj keď višňa patrí skôr medzi sezónne ovocie, vďaka nám si na nich môžete pochutiť počas celého roka. Nechali sme ich pre Vás lyofilizovať, čo je šetrná technológia sušenia mrazom, kedy sa zo suroviny odparí voda, no živiny, chuť a vzhľad ostávajú rovnaké, a to aj bez použitia cukru a iných aditív.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú pri lyofilizácií zachované
- bez cukru a aditív, bez fytohormónov a chemických postrekov
- sú nízkokalorické
- obsahujú vitamíny B a C, majú vysoký obsah jódu, vápnika, železa a draslíka
- podporuje imunitný systém, čistia telo, bránia vzniku málokrvnosti
Zloženie | 100% višne |
Krajina pôvodu | EÚ |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | celé kusy |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

Ako sa višne sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa višne varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kúsky višní.
Použitie
- zdravé maškrtenie
- do smoothies, ovsených kaší
- vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
- príprava a zdobenie dezertov
- do poliev či zmrzliny
Tip
Zabaľte si višne do produktívnej krabičky a môžete mať ich vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1481kJ / 351 kcal |
Tuky | 3,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 63,1 g |
z toho cukry | 63,1 g |
Vláknina | 6,6 g |
Bielkoviny | 5,7 g |
Soľ | 0,3 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Višně lyofilizované (mrazem sušené) celé
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.