Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19172× prečítané
Sladučká biela čokoláda bez bieleho cukru? To nie je sen! Zamiluješ si ma pri pečení aj ako maškrtenie k učeniu či obľúbenému filmu. Stavím sa, že mojim jemne ovocným tónom neodoláš!
Čokoláda bez pridaného cukru pre milovníkov pečenia všetkého druhu aj tých, ktorí si nenechajú ujsť jedinú príležitosť dať si vyladené sladké raňajky. Dobrota, na ktorej si vďaka xylitolu môžu pochutnať aj diabetici a všetci, ktorí si strážia príjem cukru.
Našu bielu čokoládu v praktických kúskoch môžete použiť na zdobenie dezertov, ale aj na prípravu čokoládových poliev. Vykúzliť s ňou môžete aj neodolateľnú horúcu čokoládu. Alebo si jednotlivé kôstky čokolády s jemnou krémovou textúrou nechajte len tak rozpustiť v ústach.
Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.
Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.
Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.
Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.
Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.
Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.
Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.
Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.
Xylitol, často prezývaný aj drevený či brezový cukor, je prírodné sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom. Oproti bežnému bielemu cukru obsahuje približne polovicu kalórií. Xylitol je vhodný aj pre diabetikov, ktorí si musia strážiť hladinu cukru v krvi. Brezový cukor možno prirodzene nájsť v rôznych druhoch ovocia a zeleniny. Ako sladidlo sa potom pridáva napríklad do light nápojov, žuvačiek či práve do čokolády.
Malinová mliečna ryža s bielou čokoládou
18.08.21 | 3349× prečítané
Pistáciový cheesecake s bielou čokoládou
20.04.21 | 28312× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií