Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 1105

Xucker Biela 35% čokoláda so xylitolom

Sladučká biela čokoláda bez bieleho cukru? To nie je sen! Zamiluješ si ma pri pečení aj ako maškrtenie k učeniu či obľúbenému filmu. Stavím sa, že mojim jemne ovocným tónom neodoláš!

  • s prírodným sladidlom
  • vhodná pre diabetikov
  • ideálny na pečenie

Vyberte balenie

Vaša cena

7,89 €

Tovar môžete mať už 9. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

143 ks skladom

SPS - ParcelShop 3,78 € 9. 6.
PPL - Slovensko 4,96 € 9. 6.
Zásielkovňa 3,47 € 9. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 9. 6.

Biela 35% čokoláda s xylitolom

Informácie o produkte

Čokoláda bez pridaného cukru pre milovníkov pečenia všetkého druhu aj tých, ktorí si nenechajú ujsť jedinú príležitosť dať si vyladené sladké raňajky. Dobrota, na ktorej si vďaka xylitolu môžu pochutnať aj diabetici a všetci, ktorí si strážia príjem cukru.

Našu bielu čokoládu v praktických kúskoch môžete použiť na zdobenie dezertov, ale aj na prípravu čokoládových poliev. Vykúzliť s ňou môžete aj neodolateľnú horúcu čokoládu. Alebo si jednotlivé kôstky čokolády s jemnou krémovou textúrou nechajte len tak rozpustiť v ústach.

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky. 

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky. 

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

TOP informácie o bielej 35% čokoláde s xylitolom

  1. Čokoládové kôstky sa veľmi ľahko rozpúšťajú.
  2. Xylitol je prírodné sladidlo, ktoré sa prirodzene vyskytuje napríklad v slivkách, jahodách či malinách.
  3. Okrem xylitolu čokoládové kôstky neobsahujú pridaný cukor a sú tak vhodné pre diabetikov.
  4. Čokoládové kôstky je možné využiť pri príprave raňajok a pri pečení.
  5. Nájdete u nás aj čokoládové kôstky so xylitolom z mliečnej a horkej čokolády.
Tomáš Hofman

Čo je xylitol?

Xylitol, často prezývaný aj drevený či brezový cukor, je prírodné sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom. Oproti bežnému bielemu cukru obsahuje približne polovicu kalórií. Xylitol je vhodný aj pre diabetikov, ktorí si musia strážiť hladinu cukru v krvi. Brezový cukor možno prirodzene nájsť v rôznych druhoch ovocia a zeleniny. Ako sladidlo sa potom pridáva napríklad do light nápojov, žuvačiek či práve do čokolády

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaové maslo*, 35 % sladidlo: xylitol; sušené plnotučné mlieko, sušené odstredené mlieko, maslový tuk, emulgátor: slnečnicový lecitín; prírodná vanilková aróma Bourbon. *Podiel kakaovej sušiny najmenej 35 %.
  • Surovina Čokoláda
  • Farba Biela
  • Alergény
  • Krajina pôvodu Nemecko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie papierová dóza s hliníkovým dnom a plastovým viečkom
  • Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2232 kJ / 539 kcal
  • Tuky 42 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 26 g
  • Sacharidy 47 g
  • z toho cukry 13 g
  • Bielkoviny 8,2 g
  • Soľ 0,32 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 31 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?