Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 15625× prečítané
❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️
Hriešne horká a bez hromady pridaného cukru? To som celá ja! Osladili ma iba prírodným brezovým cukrom, ktorý podčiarkol moju intenzívnu kakaovú chuť. Zmlsni si na mne len tak, alebo zo mňa vykúzli hrnček neodolateľnej horúcej čokolády. Je to len na Tebe!
Hriešne horká čokoláda v praktických kúskoch je skrátka stávka na istotu! Užite si kúsky horkej čokolády vo svojom obľúbenom jogurte, ovsenej kaši, alebo ich využite pri pečení čokoládových dezertov. Kúsky z horkej čokolády so xylitolom sa skvele hodia na ozdobenie cookies, muffinov či pri výrobe domácej granoly. A čo viac – z čokoládových kúskov vykúzlite aj lahodnú domácu horúcu čokoládu. Tak sa na chvíľu zastavte a užite si dokonale vyladené horké tóny čokolády bez pridaného cukru.
Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.
Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovou hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.
Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.
Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.
Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.
Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovou hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.
Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.
Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.
Xylitol, prezývaný aj brezový alebo drevený cukor, je prírodné sladidlo vyznačujúce sa veľmi nízkym glykemickým indexom. Oproti bežnému bielemu cukru obsahuje xylitol zhruba o polovicu menej kalórií. Xylitol je vhodný pre diabetikov, ktorí si musia strážiť hladinu cukru v krvi. Brezový cukor sa prirodzene vyskytuje v rôznych druhoch ovocia a zeleniny. Ako sladidlo sa potom pridáva napríklad do light nápojov, žuvačiek či práve do čokolády, ktorú dokáže ideálne osladiť, a nahradiť tak klasický biely cukor.
Ako rozpustiť čokoládu? Mrknite na prehľadný fotonávod
03.11.21 | 77610× prečítané | 6 minút
Šuhajdy: nepečené čokoládové košíčky
10.06.21 | 6112× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií