❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Doprava zdarma
Kód: 1086

Xucker Horká 75% čokoláda so xylitolom

Hriešne horká a bez hromady pridaného cukru? To som celá ja! Osladili ma iba prírodným brezovým cukrom, ktorý podčiarkol moju intenzívnu kakaovú chuť. Zmlsni si na mne len tak, alebo zo mňa vykúzli hrnček neodolateľnej horúcej čokolády. Je to len na Tebe!

  • s prírodným sladidlom
  • vhodná pre diabetikov
  • vegan

Vyberte balenie

Vaša cena

7,84 €

Tovar môžete mať už 10. 2.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

122 ks skladom

SPS - Parcel Shop 3,78 € 10. 2.
PPL - Slovensko 4,96 € 10. 2.
Zásielkovňa 3,47 € 10. 2.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 10. 2.

Horká 75% čokoláda so xylitolom

Informácie o produkte

Hriešne horká čokoláda v praktických kúskoch je skrátka stávka na istotu! Užite si kúsky horkej čokolády vo svojom obľúbenom jogurte, ovsenej kaši, alebo ich využite pri pečení čokoládových dezertov. Kúsky z horkej čokolády so xylitolom sa skvele hodia na ozdobenie cookies, muffinov či pri výrobe domácej granoly. A čo viac – z čokoládových kúskov vykúzlite aj lahodnú domácu horúcu čokoládu. Tak sa na chvíľu zastavte a užite si dokonale vyladené horké tóny čokolády bez pridaného cukru.

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovou hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže  kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %. 

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovou hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže  kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %. 

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

TOP informácie o horkej čokoláde s xylitolom

  1. Xylitol je prírodné sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom.
  2. Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré telu pomáhajú bojovať proti oxidačnému stresu.
  3. Okrem xylitolu čokoládové kúsky neobsahujú pridaný cukor, a sú tak vhodné pre diabetikov.
  4. Čokoládovými kúskami možno ozdobiť raňajky alebo obľúbené dezerty.
  5. Nájdete u nás aj čokoládové kúsky s xylitolom z bielej a mliečnej čokolády.
Tomáš Hofman

Čo je xylitol?

Xylitol, prezývaný aj brezový alebo drevený cukor, je prírodné sladidlo vyznačujúce sa veľmi nízkym glykemickým indexom. Oproti bežnému bielemu cukru obsahuje xylitol zhruba o polovicu menej kalórií. Xylitol je vhodný pre diabetikov, ktorí si musia strážiť hladinu cukru v krvi. Brezový cukor sa prirodzene vyskytuje v rôznych druhoch ovocia a zeleniny. Ako sladidlo sa potom pridáva napríklad do light nápojov, žuvačiek či práve do čokolády, ktorú dokáže ideálne osladiť, a nahradiť tak klasický biely cukor. 

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaová hmota*, 23 % sladidlo: xylitol; kakaové máslo*, emulgátor: slunečnicový lecitin; přírodní vanilkové aroma Bourbon. *Podíl kakaové sušiny nejméně 75 %.
  • Surovina Čokoláda
  • Diéta Vegan
  • Chuť Horká
  • Alergény
  • Krajina pôvodu Nemecko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie papierová dóza s hliníkovým dnom a plastovým viečkom
  • Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2308 kJ / 560 kcal
  • Tuky 48 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 30 g
  • Sacharidy 29 g
  • z toho cukry 1 g
  • Bielkoviny 7,2 g
  • Soľ 0,02 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 0 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?