Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 1085

Xucker Mliečna 42% čokoláda so xylitolom

Dokonale sa rozplývam na jazyku, ale biely cukor by si vo mne hľadal zbytočne! Som mliečna čokoláda sladená prírodným brezovým cukrom s kvapkou vanilkovej arómy a ukážem Ti, aká lahodná dokáže čokoláda byť.

  • s prírodným sladidlom
  • vhodná pre diabetikov
  • prírodná vanilková aróma

Vyberte balenie

Vaša cena

7,88 €

Tovar môžete mať už 7. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

212 ks skladom

SPS - ParcelShop 3,78 € 7. 6.
PPL - Slovensko 4,96 € 7. 6.
Zásielkovňa 3,47 € 7. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 7. 6.

Mliečna 42% čokoláda so xylitolom

Informácie o produkte

Pokiaľ milujete pečenie, alebo si len z času na čas radi zamaškrtíte, tieto kúsky z mliečnej čokolády so xylitolom si okamžite zamilujete. Praktické kúsky sa skvele rozpúšťajú vo vodnom kúpeli, a tak z nich pripravíte bezchybnú čokoládovú polevu bez cukru. Čokoládové kúsky sa budú hodiť aj na zdobenie cookies či do obľúbených sladkých raňajok. A pokiaľ radi maškrtíte, nemusíte sa hanbiť si na čokoláde so xylitolom pochutnať aj samostatne – neobsahuje biely cukor, je sladená iba prírodným sladidlom a vďaka tomu je vhodná dokonca pre diabetikov! 

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť. 

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť. 

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pri čom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

TOP informácie o mliečnej čokoláde sladenej xylitolom

  1. Čokoládové kúsky sa vďaka svojej veľkosti ľahko rozpúšťajú.
  2. Sladidlo xylitol si dokáže ľudské telo vytvoriť aj samo.
  3. Okrem xylitolu kúsky neobsahujú pridaný cukor, a sú tak vhodné pre diabetikov.
  4. Čokoládové kúsky sa skvele hodia ako ozdoba pri pečení či príprave sladkých raňajok.
  5. Nájdete u nás aj čokoládové kúsky so xylitolom z bielej a horkej čokolády
Tomáš Hofman

Čo je to xylitol?

Xylitol, často prezývaný aj drevený či brezový cukor, je prírodné sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom. Oproti bežnému bielemu cukru xylitol obsahuje približne polovicu kalórií. Xylitol je vhodný aj pre diabetikov, ktorí si musia strážiť hladinu cukru v krvi. Brezový cukor možno prirodzene nájsť v rôznych druhoch ovocia a zeleniny. Ako sladidlo sa potom pridáva napríklad do light nápojov, žuvačiek či práve do čokolády, ktorú dokáže osladiť presne tak, ako je potreba. 

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

19.05.21 | 10696× prečítané | 7 minút

Ako sa vyrába čokoláda

Ako sa vyrába čokoláda

12.04.21 | 22978× prečítané | 7 minút

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie 30,7 % sladidlo: xylitol; kakaové maslo*, kakaová hmota*, sušené odstredené mlieko, sušená smotana, maslový tuk, emulgátor: slnečnicový lecitín; prírodná vanilková aróma. *Podiel kakaovej sušiny najmenej 42 %.
  • Surovina Čokoláda
  • Chuť Mliečna
  • Alergény
  • Krajina pôvodu Nemecko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie papierová dóza s hliníkovým dnom a plastovým viečkom
  • Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2250 kJ / 544 kcal
  • Tuky 43 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 27 g
  • Sacharidy 41 g
  • z toho cukry 12 g
  • Bielkoviny 8,6 g
  • Soľ 0,27 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 31 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?