Xylitol - brezový cukor

€6,32 €5,27 bez DPH

Zvoľte variant

Vravia o mne, že chutím rovnako ako stolový cukor, ale JA mám o 40% menej kalorií! Vďaka nízkemu glykemickému indexu udržím Tvoju hladinu cukru na uzde. A už som povedal, že som prírodné sladidlo

          • vyrábaný väčšinou z brezy 
          • chutí rovnako, ako biely cukor
          • vhodný pre diabetikov!

Detailné informácie

500g
Vypredané
€6,32
€5,27 bez DPH

Podrobný popis

Xylitol - brezový cukor

Informácie a výživové hodnoty 

Xylitol je sladidlo, ktoré vyzerá ako biely cukor, avšak bielym cukrom nie je. Nenechajte sa však zmiasť jeho chemickým pomenovaním, to označuje grécke slovo xyl = strom a chemickú príponu - itol. Toto sladidlo je totiž vyrábané prevažne z kôry brezových stromov. Nájdeme ho však aj v rôznych druhoch ovocia či zeleniny. Chuť, farba a konzistencia sú naozaj veľmi podobné bielemu rafinovanému cukru, avšak xylitol sa pýši oveľa nižším obsahom kalórií. Výskumy tiež preukázali, že má pozitívny vplyv na minerálne látky zubov.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. xylitol sa inak nazýva brezový cukor či drevený cukor
  2. patrí do skupiny alkoholových cukrov, nie je však ani alkoholom ani cukrom
  3. xylitol sa nachádza v prírode - v ovocí a zelenine
  4. je povoleným sladidlom pri low-carb režimoch
  5. má menej kalórií, ako klasický biely cukor

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prášok xylitol (brezový cukor)
Krajina pôvodu Fínsko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Čo je to xylitol?

Xylitol je tiež známy pod názvom brezový cukor. V malom množstve sa nachádza voľne v prírode, napríklad v rôznych ovociach či zeleninách, priemyselne sa ale vyrába z hemicelulózy, ktorá je obsiahnutá v kôre stromov, napríklad brezy. Na prvý pohľad vyzerá a chutí rovnako ako biely cukor. Xylitol však neobsahuje fruktózu, je preto ľahší pre Vašu pečeň. Celkovo podporuje tráviaci systém, je však nutné dodržiavať primerané dávky. 

 

Použitie

  • sladenie nápojov
  • pridanie do koláčov
  • výroba domácich sirupov
  • výroba kompótov a džemov
  • pridanie do jogurtu či krupicovej kaše

 

Tip

Vyskúšajte tiež vanilkový trstinový cukor z Madagaskaru pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: