Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Dať si 100% zázvorový čaj bez toho, aby ste koreň museli ošúpať a nakrájať? Zázvor od nás Vám to cele uľahčí. Pochádza z Česka a tak sme radi, že môžeme podporiť domácu výrobu. Zázvor je mrazom sušený a pomletý na prášok, pripravený pre Vás, rovno na použitie. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého zázvoru nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Keďže ide o domáci produkt, tak od pestovania až po sušenie si kvalitu môžeme osobne skontrolovať. Zázvor je bez pridaného cukru, či iných aditív, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
- pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok
- gingerol má významné zdravotné účinky ale tiež je zodpovedný za štipľavú chuť
- gingerol je účinný proti nevoľnostiam a migrénam
- zázvor pomáha pri nachladnutí a taktiež znižuje hladinu cholesterolu
Zloženie | 100% zázvor |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Prečo lyofilizovať zázvor? Pretože ho môžem mať celý rok v špajze a nepokazí sa. Vzali sme korene zázvoru, poriadne ich vyčistili, nakrájali, usušili mrazom a rozdrtili na prach. Zázvor je tak omnoho silnejší, než sušený za tepla, voňavý a výraznejší. Zázvor v prášku obsahuje veľa zdravých aktívnych látok a vďaka šetrnému spracovaniu mrazom, zostavajú všetky v surovine. Prášok využijete nielen v bežnej kuchyni, predovšetkým v tej ázijskej, skvelý je taktiež na dochutenie sladkostí, koktejlov a pečenia. Vďaka jemnej konzistencii Vám nebude prekážať ani vo smoothie alebo sladkých krémoch a otvárajú sa tak nové možnosti, ako zázvor využiť."
Ako sa zázvor suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skúpenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa zázvor varil pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované plátky zázvoru. Následne sa zázvor rozdrvia na prášok.
Použitie
- na ochutenie mäsa
- do omáčok
- do polievok
- do čaju alebo prísada do piva a malinovky
- ako korenie
Tip
Ak si chcete na zázvore pochrumkať, máme ho aj na plátky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1500 kJ / 357 kcal |
Tuky | 7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,9 g |
Sacharidy | 59 g |
z toho cukry | 58 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 8 g |
Soľ | 0,2 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 71,4 mg |
Fosfor | 152 mg |
Draslík | 1851 mg |
Sodík | 17 mg |
Horčík | 192 mg |
Sodík | 58 mg |
Vitamín C | 22,3 mg |
Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek z ČR
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.