Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Dať si 100% zázvorový čaj, bez toho aby ste koreň museli olúpať a nakrájať? Zázvor od nás vám to celé uľahčí. Pochádza z Česka, takže sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Zázvor je mrazom sušený a potom rozomletý na prášok, budete ho tak mať doma pripravený na okamžité použitie. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého zázvoru nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Keďže ide o domáci produkt, tak si môžeme osobne skontrolovať kvalitu vo všetkých častiach výrobného procesu – od pestovania až po sušenie. Zázvor je bez pridaného cukru či iných aditív a na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Je pestovaný bez fytohormónov, pesticídov a ďalších chemických látok.
- Prirodzene obsiahnutý gingeroly má priaznivý vplyv na ľudské telo a je tiež zodpovedný za štipľavú chuť.
- Práve gingerol môže priaznivo ovplyvniť imunitu v boji proti nevoľnosti a migrénam.
- Zázvor je vďaka hrejivému efektu nenahraditeľný pomocník pri prechladnutí.
Zloženie | 100% zázvorový prášok |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Prečo lyofilizovať zázvor? Pretože ho môžem mať celý rok v špajze a nepokazí sa. Vzali sme korene zázvoru, poriadne ich vyčistili, nakrájali, usušili mrazom a rozdrvili na prach. Zázvor je tak omnoho silnejší, než sušený za tepla, voňavý a výraznejší. Zázvor v prášku obsahuje veľa zdravých aktívnych látok a vďaka šetrnému spracovaniu mrazom, zostávajú všetky v surovine. Prášok využijete nielen v bežnej kuchyni, predovšetkým v tej ázijskej, skvelý je taktiež na dochutenie sladkostí, koktejlov a pečenia. Vďaka jemnej konzistencii Vám nebude prekážať ani vo smoothie alebo sladkých krémoch a otvárajú sa tak nové možnosti, ako zázvor využiť.“
Ako sa zázvor suší mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Následne sa zázvor rozdrví na prášok.
Tip
Ak si chcete na zázvore pochrumkať, máme ho aj v plátkoch!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1500 kJ / 357 kcal |
Tuky | 7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,9 g |
Sacharidy | 59 g |
z toho cukry | 58 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 8 g |
Soľ | 0,2 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 71,4 mg |
Fosfor | 152 mg |
Draslík | 1851 mg |
Sodík | 17 mg |
Horčík | 192 mg |
Sodík | 58 mg |
Vitamín C | 22,3 mg |
Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek z ČR
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.