Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok

€15,99 €13,33 bez DPH

Zvoľte variant

Pekne Ti pretiahnem dutiny, tomu ver! Aby si to mal jednoduchšie, vo Světě plodů zo mňa urobili prášok. Stačí ma len pridať do horúcej vody a hurá, čerstvý čaj je na svete!

          • 100% rozdrvený mrazom vysušený zázvor bez pridaného cukru a aditív
          • vhodné na prípravu silného zázvorového čaju a dochucovanie jedál
          • zázvor máme aj v malých kúskoch

Detailné informácie

100g
Skladom
€15,99
€13,33 bez DPH

Podrobný popis

Zázvor lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok

Informácie a výživové hodnoty

Dať si 100% zázvorový čaj, bez toho aby ste koreň museli olúpať a nakrájať? Zázvor od nás vám to celé uľahčí. Pochádza z Česka, takže sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Zázvor je mrazom sušený a potom rozomletý na prášok, budete ho tak mať doma pripravený na okamžité použitie. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého zázvoru nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Keďže ide o domáci produkt, tak si môžeme osobne skontrolovať kvalitu vo všetkých častiach výrobného procesu  od pestovania až po sušenie. Zázvor je bez pridaného cukru či iných aditív a na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
  2. Je pestovaný bez fytohormónov, pesticídov a ďalších chemických látok.
  3. Prirodzene obsiahnutý gingeroly má priaznivý vplyv na ľudské telo a je tiež zodpovedný za štipľavú chuť.
  4. Práve gingerol môže priaznivo ovplyvniť imunitu v boji proti nevoľnosti a migrénam.
  5. Zázvor je vďaka hrejivému efektu nenahraditeľný pomocník pri prechladnutí.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% zázvorový prášok
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Prečo lyofilizovať zázvor? Pretože ho môžem mať celý rok v špajze a nepokazí sa. Vzali sme korene zázvoru, poriadne ich vyčistili, nakrájali, usušili mrazom a rozdrvili na prach. Zázvor je tak omnoho silnejší, než sušený za tepla, voňavý a výraznejší. Zázvor v prášku obsahuje veľa zdravých aktívnych látok a vďaka šetrnému spracovaniu mrazom, zostávajú všetky v surovine. Prášok využijete nielen v bežnej kuchyni, predovšetkým v tej ázijskej, skvelý je taktiež na dochutenie sladkostí, koktejlov a pečenia. Vďaka jemnej konzistencii Vám nebude prekážať ani vo smoothie alebo sladkých krémoch a otvárajú sa tak nové možnosti, ako zázvor využiť.
 

Ako sa zázvor suší mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny  atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C  výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Následne sa zázvor rozdrví na prášok. 

 

Tip

Ak si chcete na zázvore pochrumkať, máme ho aj v plátkoch

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1500 kJ / 357 kcal
Tuky 7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 58 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 71,4 mg
Fosfor 152 mg
Draslík 1851 mg
Sodík 17 mg
Horčík 192 mg
Sodík 58 mg
Vitamín C 22,3 mg

 

Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek z ČR

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: