Zelenina lyofilizovaná (mrazom sušená)

€5,13 €4,28 bez DPH

Zvoľte variant

Polievka, omáčka či šalát? Sme pripravené! My, olivy, sa síce tlačíme v tej malej krabičke s kukuricou, hráškom a červenou paprikou, no všetci si rozumieme a naša harmónia chutí to vynahrádza. No nie?

          • 100% mrazom sušená zelenina bez pridaných aditív
          • poctivá chuť zeleniny
          • šetrne sušené lyofilizáciou pre zachovanie živín a farby

Detailné informácie

34g
Skladom
€5,13
€4,28 bez DPH

Podrobný popis

Lyofilizovaná zelenina (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Všetky obyčajné polievky sa po pridaní tejto zmesi premenia v nevšedný pokrm plný výrazných chutí a farieb. Mix si môžete pridať do ranného zeleninového smoothie alebo pribaliť na cesty k dochuteniu všetkých pokrmov. Špeciálnou technológiou sú tieto suroviny šetrne sušené mrazom, vďaka čomu si uchovali svoju chuť, vôňu aj nutričné látky. Chutia teda ako čerstvé a navyše príjemne chrumkajú.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. živiny sú zachované
  2. prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. príjemná chrumkavá konzistencia
  4. pred zmrazením starostlivo dozreté
  5. skladujte do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie hrášok 29,41%, kukurica 29,41%, čierne olivy 23,53%, červená paprika 17,64%
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 34 g
Úprava Mix kúskov zeleniny
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa surovinysušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • do polievok a omáčok
  • do šalátov

 

Tip

Zabaľte si Mix do produktívnej krabičky a môžete ho mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 442 kJ / 1840 kcal
Tuky 24 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4,3 g
Sacharidy 34,5 g
z toho cukry 20,3 g
Vláknina 18,5 g
Bielkoviny 12,8 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: