Super Garden
10 položiek celkom
Super Garden
Nie sme len obyčajná zelenina.
Chcem sa dozvedieť viac
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia, (inak aj freeze drying) je proces, kedy dochádza k vysušeniu prirodzene prítomnej vody v produkte, ale namiesto vysokých teplôt, sa používajú vysoké mraziarenské teploty a znížený tlak. Takýmto spôsobom dochádza k odstráneniu vody z potraviny úplne.
Prečo práve lyofilizovaná zelenina?
- zachováva si pôvodnú štruktúru a farbu
- taktiež aj chuť a vôňu
- chrumkavá konzistencia
- nepridáva sa k nim žiadny cukor
- vďaka lyofilizácií si zelenina zanecháva pôvodné nutričné vlastnosti
- sú RAW (pretože teplota 42 °C nebola prekročená)
- sú ľahko skladovateľné
- možná rehydratácia vodou do pôvodného stavu
- majú nízku hmotnosť
- dlhá trvanlivosť
Ako ich použiť?
- sú vhodné pre teplú ale aj studenú kuchyňu
- vhodné len tak ako snack (napríklad červená repa)
- lyofilizovaný zázvor vhodný ako dochucovadlo, ale taktiež je z neho výborný čaj
- lyofilizovaný cesnak je taktiež výborným dochucovadlom jedál