Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 35299× prečítané
🍓 Chrumkajte s nami ovocie sušené mrazom 👉 20 % zľava s kódom: CHRUMKNITO20 🍍
Vybrali tie najlepšie kusy a dali ich do jednej krabičky. Trošku sa v nej tlačíme, tak nám pomôž von. Ozdôb šalát alebo polievku a vychutnaj si chrumkavú harmóniu chutí a farieb.
Alternatívne produkty z kategórie Zelenina:
Všetky obyčajné polievky sa po pridaní tejto mrazom sušenej zeleninovej zmesi premenia na nevšedný pokrm plný výrazných chutí a farieb. Zeleninu si môžete pridať do ranného zeleninového smoothie, šalátu, a vďaka praktickému baleniu sa vám pohodlne zmestí do batohu na cesty, kde ju môžete využiť ako rýchlu a výživnú desiatu alebo na dochutenie iných pokrmov. Počas sušenia mrazom si zelenina zachovala všetky živiny, chuť aj výraznú farbu, a zároveň sa jej predĺžila trvanlivosť – táto zelenina vám doma vydrží aj roky, keby bolo treba. Nájdete v nej mrazom sušený hrášok, kukuricu, čierne olivy a sladkú lyofilizovanú papriku.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenziíMenu