Zelenina lyofilizovaná (mrazom sušená)
23 položiek celkom
Mrazom sušená zelenina
Nie sme len obyčajná zelenina.
Chcem sa dozvedieť viac
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia, (inak aj freeze drying) je proces, kedy dochádza k vysušeniu prirodzene prítomnej vody v produkte, ale namiesto vysokých teplôt, sa používajú vysoké mraziarenské teploty a znížený tlak. Takýmto spôsobom dochádza k odstráneniu vody z potraviny úplne.
Prečo práve lyofilizovaná zelenina?
- zachováva si pôvodnú štruktúru a farbu
- taktiež aj chuť a vôňu
- chrumkavá konzistencia
- nepridáva sa k nim žiadny cukor
- vďaka lyofilizácií si zelenina zanecháva pôvodné nutričné vlastnosti
- sú RAW (pretože teplota 42 °C nebola prekročená)
- sú ľahko skladovateľné
- možná rehydratácia vodou do pôvodného stavu
- majú nízku hmotnosť
- dlhá trvanlivosť
Ako ich použiť?
- sú vhodné pre teplú ale aj studenú kuchyňu
- vhodné len tak ako snack (napríklad červená repa)
- lyofilizovaný zázvor vhodný ako dochucovadlo, ale taktiež je z neho výborný čaj
- lyofilizovaný cesnak je taktiež výborným dochucovadlom jedál