Zeleninové rizoto

od €7,03 od €5,86 bez DPH

Zvoľte variant

Som varené, potom lyofilizované, trvanlivé, ľahké, ľahko skladovateľné. Aj napriek toľkým procesom som stále chutné, stačí, keď ma spojíš s vodou. Znie to ako sen? Ochutnaj a stane sa to skutočnosťou!

          • stačí zaliať vodou akejkoľvek teploty a do 10 minút je hotovo
          • vhodné pre vegetariánov
          • vrecko obsahuje jednu porciu a plechovka až 7 porcií

Detailné informácie

100g
Skladom
€7,03
€5,86 bez DPH
700g
Skladom
€41,29
€34,41 bez DPH

Podrobný popis

Zeleninové rizoto

Informácie a výživové hodnoty

Spojili sme zmes chutnej zeleniny a vajec s našou lahodnou ryžou s príchuťou teriyaki, aby sme vytvorili vegetariánske jedlo plné bielkovín a sacharidov, ktoré vaše telo potrebuje na doplnenie paliva. Lahodné jedlo možno rýchlo pripraviť s minimom rozruchu (100 g jedla zalejte 225 ml vriacej vody). Vďaka sacharidom a bielkovinám je to neuveriteľne všestranné jedlo, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa. Vrecko vydrží až 7 rokov a trvanlivosť plechovky je neuveriteľných 25 rokov! Je to teda fantastické jedlo pre kohokoľvek, kto sa chce núdzovo zásobiť potravinami alebo sa len uistiť, že je pripravený na akúkoľvek potenciálnu situáciu. Každé jedlo sa varí pred lyofilizáciou. To pomáha znižovať celkovú hmotnosť a uľahčuje skladovanie potravín. Ideálne pre tých, ktorí chcú zabezpečiť, aby mali v každej situácii prístup k výdatnému jedlu. Vrecko obsahuje jednu porciu a plechovka až 7 porcií. Obe balenia sú znovu uzatvárateľné, takže sa po otvorení nemusíte báť, že sa vám obsah vysype alebo rýchlo skazí.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú pri lyofilizácii zachované.
  2. Jedlo je vhhodné pre vegetariánov.
  3. Produkt je bezlaktózový.
  4. Je v znovuuzatvárateľnom balení.
  5. Pripravíte ho rýchlo a ľahko. 

Základná špecifikácia
Zloženie 38 % rýže, 13 % nakrájená cibuľa, 10 % nakrájená červená paprika, 13 % kukurica cukrová, 10 % zelená fazuľa, repkový olej, 23 % omeleta (celé vejce, voda, kukuričná múka, soľ, citronová šťáva, korenie), mletý česnek, teriyaki omáčka (sójová omáčka: voda, soľ, sójové boby bez GMO, pražený pšeničný cukor; cukor, ocet, zázvor, soľ, česnek, modifikovaný kukuričný škrob), česnek, soľ, biele korenie
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Veľká Británia
Trvanlivosť 7 rokov od dátumu výroby
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné vrecko / plechovka
Veľkosť 100 g / 700 g
Úprava nešpecifikované
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovú ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyskúšajte pridať aj ďalšiu mrazom sušenú zeleninu.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2189 kJ / 523 kcal
Tuky 24,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 1,8  g
Sacharidy 64,3 g
z toho cukry 7,8 g
Vláknina 7,3 g
Bielkoviny 8,3 g
Soľ 2,3 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: