⭐️ DOPRAVA ZADARMO ⭐️ – S 2 kusmi akýchkoľvek arašidov v cestíčku v košíku platíme poštovné my!

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Makové lievance s hruškami a tvarohom

26. 1. | 4865× prečítané


Môžete jesť lievance od rána do večera a stále hľadáte nové a originálne recepty? Vyskúšajte s nami recept na makové lievance od Gazdiny. Sú plné chuti, majú netradičnú farbu a hrušky spoločne s tvarohom im dodávajú tú pravú chuť nedeľného rána.

Zdieľať



Makové lievance s hruškami a tvarohom
30 minút
8–10 lievancov

Čo budete potrebovať?

Na lievance:

  • 150 g bieleho jogurtu
  • 80 g hladkej múky (celozrnnej špaldovej alebo bielej pšeničnej)
  • 20 g makového proteínu
  • 10 g maku
  • 2 vajcia
  • 1 lyžicu cukru nebo škoricového cukru
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 lyžicu prášku do pečenia
  • štipku soli
  • ghí alebo olej na smaženie

Na krém:

  • 250 g polotučného alebo odtučneného tvarohu
  • 2 lyžice ryžového sirupu
  • rum alebo rumovú arómu
     

Recept a foto:  @Gazdina

Postup

Tvarohový krém

Je to jednoduché. Tvaroh, ryžový sirup a rum, prípadne rumovú arómu (ak budete lievance podávať aj deťom) zmiešame dohromady v hladký krém. Rumu dajte približne 2 lyžice – prepočítané na našu rumovú arómu je to 24 kvapiek.

Cesto na lievance

Do prvej mištičky si pripravíme sypké ingrediencie: múku, makový proteín, mak a prášok do pečenia a zmes premiešame lyžicou.

Do druhej misky vyklepeme 2 vajcia, pridáme štipku soli, lyžicu cukru a prešľaháme ručným šľahačom. Pokiaľ máte radi škoricu, môžete namiesto cukru zvoliť cukor škoricový alebo pridať štipku cejlónskej škorice. Potom do misky pridáme biely jogurt, lyžicu oleja a opäť zašľaháme. Nakoniec prisypeme sypké ingrediencie a vyšľaháme jemné lievancové cesto.

Ako na vyprážanie lievancov

Lievancovú panvicu si rozohrejeme na strednom alebo nižšom stupni a pokvapkáme pár kvapkami oleja alebo rozpusteného ghí. Rovnomerne naplníme jednotlivé platničky a lievance smažíme po oboch stranách do zlato-hnedej farby. Chce to trošku cviku, ale po pár lievancoch už budete majstrami! 

Podávame!

Lievance sú geniálne v tom, že si na tanieri rozumejú s množstvom dobrôt. Makové lievance s tvarohovým krémom sú skvelé v kombinácii so sušenými hruškami a lieskovoorieškovým maslom. Ako posypanie sme zvolili kúsky karamelu, kakaové bôby a ešte štipku maku. Mňam!

Vychutnajte si lievance s orechovým maslom

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?