90 minút
12 porcií
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 3 vaječné bielka
- 3 vaječné žĺtka
- 50 g kryštálového cukru
- 70 g strúhaného kokosu
- 50 g hladkej múky
- štipku soli
Na krém:
- 300 g mascarpone
- 150 ml smotany na šľahanie
- 3 lyžice prášku z lyo malín
- 30 g cukru
Na ozdobu:
Postup
Najprv musíme upiecť korpus. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do mäkučkého snehu, do ktorého postupne pridávame cukor, až kým nie je sneh tuhý a lesklý. Na záver do snehu zašľaháme žĺtky.
Vypneme mixér a do vyšľahanej vaječnej zmesi pridáme strúhaný kokos a múku, ktoré jemne vmiešame stierkou. Krásne hladké cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 centimetrov. Pečieme zhruba 20–25 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Zatiaľ čo si korpus užíva teplo rúry, my máme čas si pripraviť krém. Mascarpone a smotanu vyšľaháme spoločne v kuchynskom robote. Dávajte si pozor, aby ste šľahačku neprešľahali – celý krém by sa mohol zdrcnúť! Pridáme trošku cukru podľa chuti a ochutíme práškom z lyofilizovaných malín, ktorý rovnomerne vmiešame. Prášok dodá božsky ovocnú chuť a naviac krém krásne zafarbí. A to všetko bez jediného „éčka“ alebo umelej chute.
Krém potom rovnomerne navrstvíme na vychladnutý korpus. Tortu ozdobíme lyofilizovanými malinami, plátkami kokosu a malinovú explóziu zavŕšime malinami v malinovej čokoláde. Mmm, už sa nám zase zbiehajú sliny.
Tip!
Pokiaľ chcete zákusok dvojfarebný, polovicu ešte neofarbeného krému dajte na vychladený korpus a až na neho navrstvite ten ružový. Je to len jeden krok navyše, ale urobí to veľkú parádu!