15 minút
2 porcie
Čo budete potrebovať?
Na tekvicovú kašu:
- 2 lyžice tekvicového pyré
- 60–80 g ovsených vločiek
- 250–300 ml mandľového mlieka
- 2 lyžičky panely
- 1 lyžice vlašského proteínu
- 1 lyžica cejlónskej škorice
Na dochutenie:
Postup
Tekvicové pyré je jednoduchá vec. Pripravíte ho jednoduchým uvarením a rozmixovaním malých kociek olúpanej tekvice. Naša Terezka tentoraz použila zvyšok tekvice, ktorá ostala z receptu na tekvicové gnocchi. Tekvicové pyré nie je žiadna veda, pripravíte ho za 15 minút a zvyšok jednoducho uchováte v chladničke. Vydrží tam aj 4 dni!
A aký je postup prípravy kaše? Mandľové mlieko ohrejeme v kastróliku, osladíme panelou a pridáme do neho ovsené vločky. Kašu necháme variť asi 3 minúty, kým nezhustne – pozor, kašu je nutné stále miešať! Nakoniec do kaše vmiešame vlašský proteín, cejlónsku škoricu a tekvicové pyré. Všetko rozmiešame a odstavíme.
Ovsenej kaši na tanieri svedčí sušené ovocie – záleží na vás, či máte radšej datle, alebo slivky. A ak vás čaká naozaj náročný deň, naštartujte telo energiou z obľúbeného orechového masla. Mňam!