45 minút
12–15 kusov
Čo budete na sušienky potrebovať?
Na cesto:
- 200 g ovsených vločiek
- 100 g hladkej múky
- 100 g orechov
- 20 g slnečnicového semienka
- 10 g ľanového semienka
- 2 lyžičky prášku do pečiva (8 g)
- 100 g práškového cukru
- 130 g masla
- 2 vajcia
Postup prípravy domácich sušienok
Maslo si pred pečením necháme povoliť. Plechy si vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 170 °C.
Orechy nasekáme nahrubo, 100 g ovsených vločiek v sekáčiku rozmixujeme na múku. Orechy a vločkovú múku dáme do väčšej misy a pridáme aj zvyšok ovsených vločiek, hladkú múku, slnečnicové a ľanové semienka a taktiež prášok do pečiva.
V druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom. Potom zašľaháme aj vajíčka. Krém pridáme do misy k suchým surovinám a premiešame, aby sa cesto na ovsené sušienky pekne prepojilo.
Pekanové sušienky s čokoládou a karamelom
Chcete si urobiť sušienkový maratón? Na tieto nesmiete zabudnúť.
Na plech tvarujeme z cesta sušienky. Necháme medzi nimi rozostupy – pri pečení ešte vyrastú, tak nech sa nezlepia dohromady. Pečieme asi 12 minút (záleží na veľkosti sušienok).
Horúce sušienky bývajú krehké a pri premiestňovaní by sa mohli rozpadnúť, preto než sušienky zložíme z papiera na pečenie, necháme ich vychladnúť.
A potom už len hurá na nich!
Recept a foto: michaela_foodphoto