60 minút
Originálny recept
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 3 vajcia
- 25 g mandľovej múky
- 40 g hladkej múky
- 160 g mlieka
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
- hrsť mandľových lupienkov
- 1 lyžice masla
Na ozdobu:
- práškový cukor
- ovocie podľa chuti
- orechové maslo
Vybavenie:
- liatinová panvica
Dutch baby je najlepšie pripravovať na liatinovej panvici, pretože sa dokáže veľmi rozpáliť a skvele drží teplotu. Pokiaľ takú panvicu nemáte, poslúži rovnako dobre liatinový hrniec alebo iná panvica s kovovou rukoväťou vhodná do rúry.
Postup
Panvicu rozohrejeme v rúre na 220 stupňov.
Vajcia rozšľaháme metličkou. Pridáme k nim obe múky, mlieko, cukor a štipku soli a vyšľaháme hladké tekuté cesto. Akonáhle je panvica a rúra nahriata, necháme na panvici rozpustiť maslo a nalejeme na ňu pripravenú palacinkovú zmes. Posypeme mandľovými lupienkami.
Palacinku pečieme 10 minút pri 220 stupňoch. Potom rúru stiahneme na 150 stupňov a pečieme ďalších 10 minút.
Palacinka z mandľovej múky nevybehne toľko, ako klasická Dutch baby, pretože mandľová múka je oproti hladkej ťažšia. Vynahradí vám to ale na chuti! :)
Po upečení palacinky ihneď podávame s ovocím, cukrom a orechovým maslom.
Recept a foto: @michaela_foodphoto