Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mandľová palacinka Dutch baby

9. 3. | 2755× prečítané


Nadýchaná palacinka Dutch baby sa inak nazýva aj nemecká palacinka, Bismarck alebo sweet popover. Vzhľadom môže skôr ako palacinku pripomínať Yorkshire puding, o jej pôvod sa však bije Nemecko a Amerika. Dutch baby je božsky vláčna a dá sa jesť nasladko aj naslano. Základné cesto môžete len poprášiť cukrom alebo naplniť ovocím, orechmi alebo napríklad vajíčkom a syrom. My si dnes pripravíme voňavú verziu s mandľami z kuchyne @michaela_foodphoto.

Zdieľať



Mandľová palacinka Dutch baby
60 minút
Originálny recept

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na ozdobu:

Vybavenie:

  • liatinová panvica 

Dutch baby je najlepšie pripravovať na liatinovej panvici, pretože sa dokáže veľmi rozpáliť a skvele drží teplotu. Pokiaľ takú panvicu nemáte, poslúži rovnako dobre liatinový hrniec alebo iná panvica s kovovou rukoväťou vhodná do rúry.

mandlová palačinka dutch baby

Postup

Panvicu rozohrejeme v rúre na 220 stupňov

Vajcia rozšľaháme metličkou. Pridáme k nim obe múky, mlieko, cukor a štipku soli a vyšľaháme hladké tekuté cesto. Akonáhle je panvica a rúra nahriata, necháme na panvici rozpustiť maslo a nalejeme na ňu pripravenú palacinkovú zmes. Posypeme mandľovými lupienkami.

Palacinku pečieme 10 minút pri 220 stupňoch. Potom rúru stiahneme na 150 stupňov a pečieme ďalších 10 minút

Palacinka z mandľovej múky nevybehne toľko, ako klasická Dutch baby, pretože mandľová múka je oproti hladkej ťažšia. Vynahradí vám to ale na chuti! :) 

Po upečení palacinky ihneď podávame s ovocím, cukrom a orechovým maslom. 

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Na kvalite ingrediencií záleží

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?