50 minút
Plech 22×22 cm
Čo budete potrebovať?
Na cesto na bublaninu:
- 200 g mandľovej múky
- 70 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 60 g masla
- 1 kypriaci prášok
- približne 300 g jahôd
Na ozdobu:
- hrsť mandľových lupienkov
- jahody
Postup prípravy bublaniny
Najprv si vyložte menší plech (22×22 cm) papierom na pečenie a rúru predhrejte na 170 °C. Potom si v rajnici pozvoľna rozpustite maslo.
Rozdeľte bielky od žĺtkov a bielky s cukrom ušľahajte do tuhého snehu. V druhej mise zmiešajte mandľovú múku a kypriaci prášok. K múke pridajte ľahko našľahané žĺtky a postupne zamiešajte aj bielky.
Nakoniec po častiach primiešajte aj rozpustené maslo. Cesto potom premiestnite na plech a bublaninu ozdobte jahodami a mandľovými lupienkami.
Jahodovú bublaninu z mandľovej múky môžete nakoniec ešte posypať lyžicou cukru a piecť dozlatista približne 35 minút. Vytvorí sa tak ľahká chrumkavá vrstva, ktorá božsky doplní nadýchané cesto.
Taká jahodová bublanina by sa mohla s prehľadom porovnávať s tou od vašej babičky. Neveríte? Tak ju vyskúšajte!
Recept a foto: @michaela_foodphoto
Zdravšie a chutnejšie pečenie
Objavte kúzlo orechovej múky. Nádherne zvýraznia chuť a môžu ju aj bezlepkáči!