🚛 Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás! 🚛 

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Pistáciová bábovka s ruby čokoládou a malinami

22. 3. | 1020× prečítané


Netradičná, jemne zelená bábovka sa bude hodiť k nedeľnej káve nielen na jar! Ozdobí každú oslavu a rozžiari aj obyčajný všedný deň. Korunu krásy jej dodá poleva z ruby ​​čokolády a lyofilizované maliny sa postarajú o sviežu ovocnú chuť. Na prípravu tohto receptu nebudete potrebovať mixér, postačí metlička! Tak kedy sa do bábovky zahryznete vy?

Zdieľať



Pistáciová bábovka s ruby čokoládou a malinami
80 minút

Čo budete potrebovať?

Na bábovku:

  • 180 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • nastrúhaná kôra z 1 limetky
  • šťava z 1/2 limetky
  • 105 ml repkového alebo slnečnicového oleja
  • 155 ml mlieka
  • 150 g hustého bieleho jogurtu
  • štipka soli
  • 145 g hladkej múky
  • 60 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva (11 g)
  • 135 g pistáciovej múky + cca 30 g na vysypanie formy

Na ozdobu:

  • 85 ml smotany na šľahanie
  • 75 g ruby čokolády
  • menšiu hrsť lyofilizovaných malín na ozdobu

Recept a foto:  @devceuplotny

Pred pečením

Formu na bábovku vymažte olejom a vysypte pistáciovou múkou. Tento postup sa nám osvedčil v hliníkovej forme, ale pokiaľ máte s vašou formou inú skúsenosť s vymazaním a vysypaním, použite osvedčenú metódu.

Rúru predhrejte na 165 °C na rovnomerné pečenie zhora a zdola. Mriežku na pečenie majte v spodnej tretine rúry.

Postup

Do veľkej misy dajte cukor a pridajte kôru z limetky. Odporúčame zmes premiešajte, aby sa z kôry uvoľnilo čo najviac chuti a arómy. Potom pridajte vajcia, limetkovú šťavu, olej, mlieko, jogurt, štipku soli a metličkou rozmiešajte dohladka.

Do druhej misy preosejte oba druhy múky, prášok do pečiva a premiešajte, následne prisypte aj pistáciovú múku a prípadné hrudky rozdrvte medzi prstami.

Sypkú zmes nasypte do misy s tekutými surovinami, metličkou premiešajte a vlejte do pripravenej formy. Pečte približne 60 minút. Pred vytiahnutím z rúry skontrolujte špajľou, či je bábovka naozaj prepečená. Špajla musí vyjsť von suchá.

Až bude hotové, nechajte bábovku 15 minút ešte chladnúť vo forme a potom ju opatrne vyklopte na servírovací tanier. Nechajte ju úplne vychladnúť.

Teraz je čas si pripraviť polevu. Do malého hrnca vlejte smotanu a nechajte ju prísť do varu. Potom odstavte z platne, vsypte čokoládu a nechajte pár minút rozpúšťať. Potom polevu na bábovku rozmiešajte dohladka.

Na záver prelejte bábovku polevou (stačí na to obyčajná lyžica) a nakoniec posypte kúskami lyofilizovaných malín. Nechajte asi hodinu stuhnúť a môžete servírovať. Bábovka vydrží až tri dni v izbovej teplote. Mňam!

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?