Upozornenie: Z dôvodu prechodu na nový systém je pre prihlásenie nutné obnoviť si heslo.

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Ruby 48,8% čokoláda

Ach, tá oslnivá farba! A tá ovocná chuť! Som revolučný objav vo svete čokolády! Uchvátila som veľa kuchárov a cukrárov po celom svete a som si istá, že ani Ty nebudeš výnimkou!

  • bez pridaných farbív
  • pre netradičné pečenie
  • z rubínových kakaových bôbov

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
9,01 € / ks
2 ks
-5%
9,01 € / ks
3 ks
a viac
-10%
9,01 € / ks

Vaša cena

9,01 €

Tovar môžete mať už 4. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

163 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 4,96 € 4. 10.
Zásielkovňa 3,50 € 4. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 4,96 € 4. 10.
PPL - Slovensko 4,96 € 4. 10.

Ruby 48,8% čokoláda

Informácie o produkte

Ruby čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov špeciálnej odrody Ruby cocoa, ktorá sa líši od všetkých ostatných. Tieto bôby sú totižto prirodzene ružovkasté a následným spracovaním sa farba ešte viac zvýrazní. Okrem vzhľadu je ruby čokoláda charakteristická tiež jemnou ovocnou chuťou, ktorá svojou ľahko kyslou sviežosťou dodá šmrnc vašim dezertom. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?  

Použitie a temperácia

Ľahko sa rozpúšťa a hodí sa hlavne ako poleva či dekorácia, do maslových krémov a tiež je z nej skvelá horká čokoláda. Odporúčame ju pri spracovaní čo najmenej miešať s ďalšími surovinami, najlepšie sa s ňou pracuje v najčistejšej podobe. Výsledné produkty sa potom skvele párujú s malinami, pistáciami, ale aj s kozím syrom. Vyskúšajte napríklad naše mandľové koláčiky a ružovou vodou a ruby čokoládou.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 43 až 45 °C, schladenie 26 °C a použitie pri 28,5 až 29,5 °C.

TOP informácie o ruby čokoláde

  1. Obsahuje minimálne 47,3% kakaa, 35,9% kakaového masla a minimálne 26,3% mlieka.
  2. Patrí medzi 4 prírodné druhy čokolád - ďalšími sú biela, mliečna a horká.
  3. Pri kontakte s vlhkosťou, vzduchom a svetlom čokoláda šedne.
  4. Ľahko kyslastá chuť, podobne ako bobuľové ovocie.
  5. Bez pridaných farbív a ovocných príchutí.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

Kokosovo-mangový nanuk do ruky

Kokosovo-mangový nanuk do ruky

08.07.21 | 74× prečítané

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 74× prečítané | 6 minut

Základné špecifikácie
  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitin, regulátor kyselosti kyselina citronová, přírodní vanilková příchuť
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost 12 mm
  • Úprava pecky
Makroživiny
  • Energetická hodnota 2356 kJ / 563 kcal
  • Tuky 35,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 21,5 g
  • Sacharidy 49,6 g
  • z toho cukry 48,5 g
  • Vláknina 0,7 g
  • Bílkoviny 9,3 g
  • Sůl 0,27 g
Mikroživiny
  • Vápník 262,7 mg
  • Železo 1,2 mg
  • Hořčík 34,5 mg
  • Draslík 413,2 mg
  • Sodík 106,2 mg
  • Vitamín C 0,563 mg
  • Fosfor 237,1 mg
  • Zinek 1,1 mg
  • Vitamín B6 0,088 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Ruby 48,8% čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?