🚛 Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás! 🚛 

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Citrónové rezy s kokosovým korpusom

14. 4. | 701× prečítané


Chcete citrónové rezy s jemným kokosovým korpusom? Máme! Základ receptu tvorí jemné kokosové maslo a kakao, hore potom nájdete kyselkavý a krémový lemon curd. Recept na tieto citrónové rezy je prirodzene bezlaktózový, takže ich môžu aj ľudia s intoleranciou. Recept je na prípravu veľmi ľahký. A výsledok? Úplne bombastický!

Zdieľať



Citrónové rezy s kokosovým korpusom
90 minút
9–12 porcií
forma 20×20 cm alebo 25×17 cm

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

  • 120 g kokosového masla (nie kokosového oleja!)
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • 100 g hladkej múky
  • 1/4 lyžičky soli

Na citrónovú vrstvu:

Recept a foto: @pradobroty

Postup

Papierom na pečenie si vyložíme formu. Najlepšie vám to pôjde, keď si formu zľahka navlhčíte vodou. Rúru necháme predhriať na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C).

V mise vymiešame kokosové maslo s cukrom a potom pridáme zvyšok ingrediencií na cesto: soľ, múku a kakao. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rukami natlačíme na dno formy. Takto pripravený korpus potom vložíme do rozohriatej rúry a pečieme 20 minút.

Zatiaľ čo sa korpus pečie, pripravíme si náplň. Na tú budeme potrebovať mixér. Do nej dáme najprv vodu, maslo, cukor a citrónový púder a všetko premixujeme, pokiaľ nebude zmes homogénna. Potom pridáme celé vajcia, škrob a soľ a niekoľkými pulzami premixujeme. 

Predpečený korpus vyberieme z rúry a teplotu v nej znížime na 150 °C (teplovzdušnú na 140 °C). Na korpus nalejeme pripravenú citrónovú vrstvu a formu vrátime do rúry. Pečieme zhruba ďalších 45 minút. Že sú citrónové rezy upečené, spoznáme tak, že sa náplň neklepe.

Až je hotovo, necháme múčnik úplne vychladnúť. Potom vytiahneme z formy, naporcujeme, posypeme práškovým cukrom a podávame. 

Tip! Rezy môžete pred podávaním vychladiť, ale neporcujte ich studené priamo z chladničky – nepôjde to, pretože korpus bude príliš tuhý. Nechajte ich aspoň 20 minút na teple povoliť a až potom ich narežte. Tak dobrú chuť!

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?