90 minút
9–12 porcií
forma 20×20 cm alebo 25×17 cm
Čo budete potrebovať?
Na korpus:
- 120 g kokosového masla (nie kokosového oleja!)
- 50 g kryštálového cukru
- 1 lyžica kakaa
- 100 g hladkej múky
- 1/4 lyžičky soli
Na citrónovú vrstvu:
- 150 ml vody
- 45 g kokosového masla
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžičky citrónového púdru
- 3 veľké vajcia
- 4 lyžičky kukuričného škrobu
- 1/4 lyžičky soli
Recept a foto: @pradobroty
Postup
Papierom na pečenie si vyložíme formu. Najlepšie vám to pôjde, keď si formu zľahka navlhčíte vodou. Rúru necháme predhriať na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C).
V mise vymiešame kokosové maslo s cukrom a potom pridáme zvyšok ingrediencií na cesto: soľ, múku a kakao. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rukami natlačíme na dno formy. Takto pripravený korpus potom vložíme do rozohriatej rúry a pečieme 20 minút.
Zatiaľ čo sa korpus pečie, pripravíme si náplň. Na tú budeme potrebovať mixér. Do nej dáme najprv vodu, maslo, cukor a citrónový púder a všetko premixujeme, pokiaľ nebude zmes homogénna. Potom pridáme celé vajcia, škrob a soľ a niekoľkými pulzami premixujeme.
Predpečený korpus vyberieme z rúry a teplotu v nej znížime na 150 °C (teplovzdušnú na 140 °C). Na korpus nalejeme pripravenú citrónovú vrstvu a formu vrátime do rúry. Pečieme zhruba ďalších 45 minút. Že sú citrónové rezy upečené, spoznáme tak, že sa náplň neklepe.
Až je hotovo, necháme múčnik úplne vychladnúť. Potom vytiahneme z formy, naporcujeme, posypeme práškovým cukrom a podávame.
Tip! Rezy môžete pred podávaním vychladiť, ale neporcujte ich studené priamo z chladničky – nepôjde to, pretože korpus bude príliš tuhý. Nechajte ich aspoň 20 minút na teple povoliť a až potom ich narežte. Tak dobrú chuť!