Špenátový chlebíček s pistáciami

17. 4. | 4986× prečítané


Komu sa nelení, tomu sa zelení! A stavte sa, že akonáhle ochutnáte špenátový chlebíček s pistáciami z kuchyne @zdrave_zivena, stane sa u vás tradíciou, ktorá všetkých očarí nielen na Zelený štvrtok. Privítajte v kuchyni jar s týmto sviežim receptom. Stavíte na jednoduchý chlebíček, alebo sa pustíte do klasiky v podobe bábovky?

Zdieľať



Špenátový chlebíček s pistáciami
60 minút
cca 800 g

Čo budete potrebovať?

Na chlebíček:

  • 150 g čerstvého špenátu
  • 3 vajcia
  • 120 g cmaru
  • 80 g kokosového tuku
  • 150 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 150 g svetlej hladkej múky (špaldovej alebo pšeničnej)
  • 1 lyžica pomarančového púdru
  • 70 g pistácií
  • 160 g xylitolu
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • štipka soli
  • formu na chlebíček alebo bábovku

Na dozdobenie:

Postup

Špenát operte a nechajte odkvapkať. Vytlačte z neho prebytočnú vodu a vložte do misy. Pridajte vajcia, cmar a premixujte. Vmiešajte rozpustený, vychladnutý kokosový tuk. 

Vo vedľajšej mise premiešajte sypké ingrediencie – obe múky, pomarančový púder, najemno rozmixované pistácie, xylitol, kypriaci prášok a štipku soli. Do suchej zmesi zapracujte špenátovú zmes. Dobre premiešajte vareškou a potom prelejte do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Uhlaďte vareškou. Špenátový chlebíček pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C asi 50 minút.

Po upečení nechajte chlebíček chvíľu chladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklepnite na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

Pred podávaním chlebíček polejte pistáciovým maslom, posypte nasekanými pistáciami, kokosovými lupienkami a ozdobte plátkami pomaranča. 

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Nechýbajú vám v špajzi?

Čítajte tiež

Mandľový veľkonočný baránok

Mandľový veľkonočný baránok

14.04.25 | 10666× prečítané

Veľkonočný mazanec

Veľkonočný mazanec

10.04.25 | 17535× prečítané

Páči sa Vám článok?

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?