Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 7910× prečítané
Novinka! Nakopnite svoje zdravie prírodnými vitamínovými gumíkmi. Teraz s DOPRAVOU ZADARMO.
Pistácie sa vo mne nezaprú, moju farbu len tak niekto neprehliadne, posúď sám! Zažiarim, kamkoľvek ma pridáš, ale najviac mi to vraj pristane v zmrzline.
Teraz už si môžete pistácie pridať naozaj všade! Naša pistáciová pasta je vyrobená iba z nepražených pistácií, ktoré boli blanšírovaním zbavené šupky. V paste nenájdete žiadny pridaný cukor ani iné aditíva. Je veľmi tekutá, dokonale jemná a krémová. Jej výrazná zelená farba dodá šmrnc krémom aj penám a skvelá je aj v ovsenej kaši. Pastu pred konzumáciou nezabudnite zamiešať.
Možno ste si všimli, že na etikete nielen našich orechových masiel nájdete slovo pasta. A teraz, kto sa v tom má vyznať. Rozomletým orechom a semienkam sa spravidla hovorí pasta, ale možné sú aj iné označenia, ako napríklad maslo, a to najmä u orechov. Označovať ich tak môžeme vďaka legislatívnej výnimke, ktorá nám umožňuje používať slovo maslo, aj keď nejde o mliečny výrobok. Zato krém, to je niečo úplne iné! Ako krém sa u nás (aj inde) nazývajú produkty, ktoré sú vyrobené z viacerých surovín a väčšinou bývajú dosladzované.
Pistácie sa ešte pred mletím rozdrvia na malé kúsky, aby bol proces rýchlejší a efektívnejší. Nasleduje dôležitý krok – mletie orechov na pastu, čo trvá približne 6–12 hodín. Na spracovanie sa používa koloidný mlyn s odstredivkou. Počas procesu sú orechy zbavované časti tuku. Pokiaľ nechcete, aby sa vám rozpojil tuk od orechového masla, nedávajte pastu do chladničky. Najlepšie je skladovať ju v izbovej teplote bez dosahu slnečných lúčov a tepla.
19.04.22 | 2171× prečítané
10+1 zaujímavosť o pistáciách: zelené zlato medzi orechmi
17.03.22 | 930× prečítané | 7 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Pistáciové maslo