Zľava 6 € nad 60 € - kód: ZLAVA6 🌟 Zľava 8 € nad 80 € - kód: ZLAVA8

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Cuketový chlebíček s lieskovými orieškami

7. 4. | 7724× prečítané


Pripravte si spolu s nami cuketový chlebíček s ozdobou z lieskových orieškov. Hore rozpustite čokoládu a servírujte ako múčnik na návštevu alebo len tak v nedeľu na raňajky. Až náš cuketový chlebíček ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť iný dezert z cukety, to sľubujeme! Recept pre vás pripravila Gazdina a my sa olizujeme až za ušami ešte teraz.

Zdieľať



Cuketový chlebíček s lieskovými orieškami
2 hodiny
12–15 porcií

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na ozdobu:

Postup

Ako prvú si pripravíme obdĺžnikovú chlebíčkovú formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie. Tip! Pokiaľ papier najskôr trochu pokrčíte a navlhčíte, bude sa vám do formy lepšie tvarovať.

Pripravíme si 2 misky, v ktorých premiešame nasledujúce ingrediencie: 

Do misky číslo 1 vsypeme suché ingrediencie: polohrubú a lieskovoorieškovú múku, kakao, kypriaci prášok, mletú škoricu a štipku soli a zamiešame lyžicou.

Do misky číslo 2 dáme cukor, vajcia a najemno nastrúhanú cuketu, vďaka ktorej bude chlebíček krásne vláčny – premiešame ručným šľahačom a postupne prilievame vychladnuté rozpustené maslo.

Teraz obsah suchej misky (1) prisypeme do misky s vyšľahanou zmesou (2) a spoločne ešte raz premiešame ručným šľahačom. Takto pripravené cesto nalejeme do formy a dáme piecť.

recept na cuketový chlebíček

Recept a foto:  @gazdina

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C po dobu 50–60 minút. Ku koncu už kontrolujeme špajdľou a pokiaľ sa na ňu cesto nelepí, máme hotovo. Keby sa vám zdalo, že chlebíček ešte chvíľku potrebuje, predĺžte dobu pečenia o ďalších 5 minút a znova skontrolujte špajdľou.

Upečený chlebíček vytiahneme z rúry, necháme chvíľku odpočinúť a potom ho spolu s papierom na pečenie vyberieme z formy na podnos, kde ho necháme úplne vychladnúť.

Čokoládovú polevu si pripravíme z čokoládových kôstok a lyžičky kokosového oleja, ktoré necháme spoločne rozpustiť vo vodnom kúpeli. Pokiaľ by ste nevedeli, ako právne rozpustiť čokoládu, poradí náš článok.

Rozpustenou čokoládou potom prelejeme vychladnutý chlebíček a dozdobíme nahrubo nasekanými lieskovými orechmi – najlepšie sú tie na sucho pražené!

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?