🔥 Zľava 15 % s kódom DNES15 + doprava zadarmo do Balíkovo nad 33,99 € 🚛

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mangová roláda s kokosom

27. 7. | 4553× prečítané


Mango a kokos? Neodolateľná tropická kombinácia! Ochutnajte ju v recepte na mangovú roládu s kúskami kokosu, ktorá do kuchyne prinesie vôňu leta kedykoľvek počas roka. Jemné piškótové cesto sa vám rozplynie na jazyku a sladká chuť manga poteší vaše chuťové bunky. Tak šup po lyžičku!

Zdieľať



Mangová roláda s kokosom
60 minút
12–15 porcií

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 100 g krupicového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 3 lyžice repkového oleja
  • štipku soli

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 50 g drviny z lyofilizovaného manga
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 70 g kokosového krému

Na ozdobu

Postup

  1. Rúru predhrejete na 160 °C a plech o rozmere asi 40x30 vystelte papierom na pečenie.
  2. Začnite s prípravou cesta. Vajíčka spoločne s cukrom a štipkou soli vyšľahajte v robote či ručným šľahačom do svetlej a nadýchanej peny, na strednej rýchlosti to trvá cca 5-8 minút. Akonáhle sú vajíčka dokonale vyšľahané, pridajte repkový olej a rýchlo zašľahajte dohladka. Teraz začnite postupne pridávať hladkú múku a pomocou cukrárskej stierky ju zapracujte do cesta. S cestom pracujte opatrne, aby ste nenarušili vzduchové bubliny. Po zapracovaní všetkej múky pridajte kokos a opäť ľahko zapracujte.
  3. Hotové cesto prelejte na pripravený plech a rozotrite do rovnomernej vrstvy. Vložte do predhriatej rúry a pečte asi 20 minút, cesto by po upečení malo byť zlatisté a mäkké. Ihneď po vybratí z rúry ho preklopte lícom – vrchom cesta – na čistú utierku. Opatrne odlepte papier na pečenie, ten by mal ísť odlepiť veľmi ľahko. Horúce cesto zarolujte do rolády aj s utierkou kratšou stranou tak, aby bolo cesto viac zatočené a roláda hrubšia. Nechajte úplne vychladnúť.
  4. Než roláda vychladne, vrhnite sa na prípravu krému. Mascarpone spolu s kokosovým krémom vyšľahajte do hladkého a hustého krému, potom pridajte smotanu na šľahanie a práškový cukor a opäť vyšľahajte dotuha, trvá to niekoľko minút. Nakoniec pridajte drvinu z lyofilizovaného manga a len krátko prešľahajte.
  5. Studenú roládu rozviňte a potrite krémom až do krajov. Nejaký krém si nechajte aj na ozdobu. Premazaný korpus opäť zatočte rovnakým smerom, ktorým bola roláda zatočená už predtým.
  6. Nakoniec roládu ozdobte krémom, zľahka posypte lyofilizovaným mangom, sušeným mangom a kokosovými plátkami.
  7. Už sa vám zbiehajú sliny? Ešte musíte vydržať! Dajte roládu vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
  8. Akonáhle je roláda vychladená a krém pekne tuhý, nakrájajte ju asi na 2 cm hrubé plátky a servírujte. Dobrú chuť! 

Recept a foto:  @lzickacukru

Ingrediencie, ktoré kuchyňu prevoňajú letom:

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?